Bezlepkové makové muffiny

Tento recept jsem vymýšlela se záměrem dokonale vláčných muffinů, myslím, že se mi zadařilo a opravdu byly k nakousnutí.

Veronika Grombířová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 55 g jáhlových vloček
  • 150 ml rýžového mléka
  • 70 g bezlepkové mouky (já použila kukuřičnou a pohankovou)
  • 30 g máku
  • 1 ČL sody
  • 40 g cukru
  • 30 ml oleje (plus na vymazání formy)
  • hrst rozinek
  • 1 vejce
  • 1 ČL šťávy z citronu

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

2

Do jáhel nalijeme vroucí mléko. Do směsi mouky přidáme všechny sypké ingredience (mák, soda, cukr) a zamícháme.

3

K jáhlovým vločkám přidáme olej, citronovou šťávu, vejce a rozinky, které jsme si předtím namočily. Promícháme a přidáme sypkou směs.

4

Hotové těsto ještě důkladně promícháme a nalijeme do vymazané formy na muffiny.

5

Pečeme cca 25 minut, zkusíme těsto klasickým testem se špejlí.

6

Něco navíc: Pokud chcete mít muffiny více vláčnější, rozdělte žloutek od bílku a ten následně vyšlehejte, poté opatrně vmíchejte do těsta.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduchý jablečný koláč s makovými puntíky

Květákové kari s kokosovým mlékem

Patizonové karí s cizrnou

Pohanková kaše

Citronové těstoviny s bazalkou

Cizrnovo cuketová garam masala

Nektarinkovo-špenátové smoothie

Domácí pastilky proti kašli ze zázvoru a medu

Cuketové lasagne

Celozrnný ovocný chlebíček s karobem a semínky

Guacamole

Jednoduchý zeleninový krém