Jemné kokosky s čokoládou

Mletý kokos, typická chuť vanilky a slazené mléko. Všechny tyto chutě se spojí v sladkých kokoskách, které si zamilujete. Jen 5 ingrediencí a 20 minut vás dělí od 40 kousků této dobroty. Zkusíte je?
  • Počet kusů: 40
  • Čas přípravy: 10 minut
  • Čas pečení: 10 minut

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 6 hrnků strouhaného kokosu
  • 1 plechovka (400 g) kondenzovaného mléka Salko – obyčejné nebo karamelové (zkuste si vyrobit domácí Salko)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu (zkuste domácí vanilkový extrakt)
  • 1 hrnek strouhané čokolády (můžete použít hořkou nebo mléčnou)
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje

 

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké míse smíchejte kokos, Salko a vanilkový extrakt a důkladně promíchejte.

2

Pečicí plech vyložte papírem a pomocí dvou lžic na něj vyskládejte hrudky směsi. Jednotlivé kopečky by měly být od sebe asi 5 cm.

3

Vložte do vyhřáté trouby a pečte 12 – 18 minut, až jsou vršky upečené dozlatova.

4

Vyjměte z trouby a nechte je 5 minut vychladnout. Poté je vyskládejte z plechu na mřížku nebo talíř a nechte zcela vychladnout.

5

V mikrovlnce rozpusťe nastrouhanou čokoládu s olejem. Namísto v mikrovlnce můžete čokoládu rozpustit ve vodní lázni.

6

Vychladlé makronky pokapejte či více polijte čokoládou a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát s řepou, jablkem a červeným zelím

Tahini „brownies“

Kesu mrkvove kari

Domácí lískooříšková nutella

Pudingoš

Bleskové borůvkové minimuffiny

Vykřupané cuketovo parmezánové chipsy v těstíčku

Křupavá máslová kolečka s karamelem a čokoládovou polevou

Letní kiwi řezy s krémem z mascarpone a zakysané smetany

Nápoj, který nakopne metabolismus a posílí imunitu

Koláč s červenou řepou a ricottou

Nepečený mangový cheesecake