Rychlé avokádové hranolky v pikantním křupavém obalu

Hranolky nemusí být vždy jen bramborové :). Připravte si velmi jemné avokádové hranolky zabalené v křupavém obalu s chilli, česnekem a pepřem. Jsou vhodné jako příloha k masu, grilovaným sýrům či jen tak jako hlavní chod s výborným dipem.
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 1

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 středně zralé avokádo
  • 1 vejce
  • 50 g mouky (špaldové nebo celozrnné mouky)
  • 100 g strouhanky
  • sůl, pepř, chilli a sušený česnek

Postup

1
Avokádo oloupejte a rozkrojte na polovinu. Z každé poloviny nakrájejte proužky přibližně 1 cm tlusté, které namočte v mouce.
2
V míse smíchejte strouhanku s kořeními. Každý kousek obalte v rozšlehaném vejci a poté ihned ve strouhankové směsi. Obalte je tak, aby nebylo vidět avokádo přes strouhankový obal.
3
Plech vyložte pečícím papírem a předehřejte troubu na 180 °C.
4
Jednotlivé kousky avokáda pokládejte na plech a pečte přibližně 6 až 8 minut.
5
Po tomto čase je otočte na druhou stranu a pečte přibližně stejnou dobu, nebo dozlatova.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kakaové sušenky s krémem a čokoládovou polevou

Tvarohový tapioka dort s borůvkami a čokoládou

Pohankové tofu karbanátky

Krásné cupcaky s kokosovou náplní a limetkovým krémem

Originálně zapečený toustový chléb hotový za pár minut

Famózní bramborová koprovka

Francouzský tiramisu dort

Houbovo-krémové penne

Jemný mrkvový dort s čokoládovým krémem

Cuketové nudle s kešu avokádovou omáčkou

Jemný těstovinový salát s chřestem a česnekovým máslem

Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony