fbpx

Rychlé avokádové hranolky v pikantním křupavém obalu

Hranolky nemusí být vždy jen bramborové :). Připravte si velmi jemné avokádové hranolky zabalené v křupavém obalu s chilli, česnekem a pepřem. Jsou vhodné jako příloha k masu, grilovaným sýrům či jen tak jako hlavní chod s výborným dipem.

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 1
Recept na avokádové hranolky

Ingredience

  • 1 středně zralé avokádo
  • 1 vejce
  • 50 g mouky (špaldové nebo celozrnné mouky)
  • 100 g strouhanky
  • sůl, pepř, chilli a sušený česnek

Postup

1

Avokádo oloupejte a rozkrojte na polovinu. Z každé poloviny nakrájejte proužky přibližně 1 cm tlusté, které namočte v mouce.

2

V míse smíchejte strouhanku s kořeními. Každý kousek obalte v rozšlehaném vejci a poté ihned ve strouhankové směsi. Obalte je tak, aby nebylo vidět avokádo přes strouhankový obal.

3

Plech vyložte pečícím papírem a předehřejte troubu na 180 °C.

4

Jednotlivé kousky avokáda pokládejte na plech a pečte přibližně 6 až 8 minut.

5

Po tomto čase je otočte na druhou stranu a pečte přibližně stejnou dobu, nebo dozlatova.

Mohlo by vás zajímat:
avokádo česnek chilli fitness recepty hranolky pečení slané recepty zdravé recepty Fitness a zdravé Přílohy

Zdroj: www.kochbar.de

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře