Rychlé avokádové hranolky v pikantním křupavém obalu
Hranolky nemusí být vždy jen bramborové :). Připravte si velmi jemné avokádové hranolky zabalené v křupavém obalu s chilli, česnekem a pepřem. Jsou vhodné jako příloha k masu, grilovaným sýrům či jen tak jako hlavní chod s výborným dipem.
- Doba přípravy: 30 minut
- Porce: 1
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 středně zralé avokádo
- 1 vejce
- 50 g mouky (špaldové nebo celozrnné mouky)
- 100 g strouhanky
- sůl, pepř, chilli a sušený česnek
Postup
1
Avokádo oloupejte a rozkrojte na polovinu. Z každé poloviny nakrájejte proužky přibližně 1 cm tlusté, které namočte v mouce.
2
V míse smíchejte strouhanku s kořeními. Každý kousek obalte v rozšlehaném vejci a poté ihned ve strouhankové směsi. Obalte je tak, aby nebylo vidět avokádo přes strouhankový obal.
3
Plech vyložte pečícím papírem a předehřejte troubu na 180 °C.
4
Jednotlivé kousky avokáda pokládejte na plech a pečte přibližně 6 až 8 minut.
5
Po tomto čase je otočte na druhou stranu a pečte přibližně stejnou dobu, nebo dozlatova.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}