
Těsto
Náplň
Do rolády zamotejte cokoliv co máte rádi. Vím, že tím dávám prostor pro rozumbrady, kteří každý den sledují Ano šéfe (já také) a horkokrevně dbají na autenticitu jídel, ale do pizzy se úžasně hodí jakékoliv zbytky z lednice. Jen to musí mtít hlavu a patu. Tedy pokud máte 4 druhy různých kousků sýra, tak si udělejte sýrovou pizzu. Pokud máte zbytky různých šunek, tak šunkovou. A takto můžeme pokračovat dál a dál. My si v receptu uvaříme takovou klasiku a tou je salámová pizza. Na tu potřebujeme:
Ingredience na těsto smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu.
Vyválené těsto potřeme olivovým olejem a rajčatovým protlakem.
Posypeme mozzarellou, parmezánem a kořením.
Dále na těsto vyskládáme salám, nebo šunku, či jakékoliv ingredience máme rádi.
Těsto začneme od delší strany rolovat. Snažíme se vždy těsto lehce přitlačit, aby tam nebyly nadbytečné vzduchové kapsy.
Roládu nakrájíme na tlusté plátky.
Rolády pak položíme na plech potřený olivovým olejem a necháme mezi nimi dostatečné mezery. Nemusíme je nechat vykynout . Rolády vykynou při pečení. Pečeme na 180 stupňů po dobu 15 – 25 minut. Doba pečení samozřejmě závisí na troubě. Pečte dozlatova.