„Obrácený“ čokoládový dort s poctivou porcí krému
Překvapte rodinu či přátele něčím opravdu luxusním a nekonečně delikátním. Tento recept reprezentuje dokonalé spojení hutného čokoládového korpusu s krémovými ostrůvky a křupavými ořechy. Ideální k podzimním večerům. 🙂
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 120 g čokolády na vaření
- 1/2 hrnku vody
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 250 g másla pokojové teploty
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 1/2 hrnku krupicového cukru
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 4 vejce
- 1 hrnek podmáslí
- 1½ hrnku strouhaného kokosu
- ¼ hrnku rozpuštěného másla
- ½ hrnku třtinového cukru
- 1 hrnek pekanových nebo vlašských ořechů
- 240 g krémového sýra pokojové teploty (Philadelphie, Lučiny)
- 8 lžic rozpuštěného másla
- 400 g moučkového cukru
- vyšlehanou smetanu na ozdobu (volitelné)
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C a rozpuštěným máslem rovnoměrně vymažte formu o velikosti 22 x 33 cm.
2
Nasypte třtinový cukr, pekanové ořechy a půlku množství kokosu na dno formy.
3
Nad parou rozpusťte čokoládu s vodou, promíchejte dohladka. V míse smíchejte mouku, sodu a sůl.
4
V jiné míse rozšlehejte máslo, vanilkový extrakt a oba cukry do pěny. Přidejte postupně žloutky ze všech vajec, poté přilijte rozpuštěnou čokoládu. Vmíchejte moučný mix a podmáslí.
5
Bílky vyšlehejte do tuha a lehce je vmíchejte do těsta. Přidejte druhou polovinu množství kokosu.
6
Nalijte těsto do formy a zarovnejte jej.
7
Rozšlehejte krémový sýr a změklé máslo. Postupně přimíchejte moučkový cukr.
8
Naberte lžíci krému a “kápněte” ji na těsto. Opakujte, dokud vám žádný krém nezbude.
9
Vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 45 minut. Nechte vystydnout, nakrájejte na čtverce a servírujte otočené “vzhůru nohama”. 🙂
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}