Recept na Hříšně Dobré domácí Snickers tyčinky
Nestoudně hříšná dobrota ve stylu slavné cukrovinky za zlomek ceny. Tato úchvatná kombinace karamelu, čokolády a arašídů vám přivodí nejen skvělý sladkomilný zážitek, ale především vás zavalí silná vlna pokušení, protože budete muset čelit celému pekáči. Ale nebojte! Už nyní pro vás, milí čtenáři, chystáme recept na fitness proteinovou variantu těchto tyčinek.

Ingredience
- 300g čokolády
- 60g másla
- 200g cukru
- 60 ml kondenzovaného mléka
- 200g bonbónů marshmallows
- 400g karamelek (nebo si můžete připravit domácí karamelky)
- 80g arašídového másla
- 400 g arašídů
Postup
Krok 1 (Příprava)
Plech (20×30 cm) vysteleme alobalem.
Krok 2 (Čokoládový podklad)
300g čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Čokoládu můžeme rozehřát i v mikrovlnce. V tom případě doporučujeme čokoládu nejprve nasekat na malé kousky a nechat v mikrovlnce maximálně několik sekund naráz a po pár vteřinách ohřev opakovat, jinak se čokoláda spálí. Roztátou čokoládu vylijeme na plech. Uhladíme stěrkou. Dáme do ledničky a necháme ztuhnout.
Krok 3 (Náplň)
Ve vodní lázni rozpustíme marshmallows s trochou vody. (Opět můžeme použít i mikrovlnku.) V pánvičce pak rozpustíme cukr dokud nezezlátne a přidáme máslo. Jakmile je hmota celistvá, přidáme kondenzované mléko. Vaříme, dokud není hmota celistvá a bez hrudek. Můžeme vařit i trochu déle na mírném ohni, dokud hmota neztmavne a pořádně zkaramelizuje. Jakmile jste s hmotou spokojeni, přidáme do ní arašídové máslo a roztáté marshmallows. Vše důkladně smícháme v celistvou hmotu a natřeme na čokoládu v plechu. Poté dáme opět do ledničky.
Krok 4 (Druhá vrstva náplně)
Karamelky dáme se 4 lžícemi vody do misky a na 2 minuty do mikrovlnky. (Nebo si můžete připravit domácí karamelky. A nebo také postačí svařit Salko) Průběžně kontrolujeme, aby se karamel nespálil. Případně promícháme. Jakmile je hmota celistvá, přidáme do ní arašídy. Tuto hmotu opět natřeme na plech. Necháme ztuhnout v lednici cca 45 minut.
Krok 5 (Blížíme se do finále)
Vyndáme z lednice a nakrájíme na jednotlivé tyčinky.
Krok 6 (Tyčinky jsou na světě)
Tyčinky namáčíme v roztavené čokoládě. Necháme odkapávat a zchladnout cca půl hodiny na roštu.
TIP: Krájení v kroku 5 můžete klidně vynechat a prostě jen zalít čokoládou. Tyčinky pak snadno nakrájíte jako jednotlivé řezy.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda domácí recepty karamel kondenzované mléko originální recepty salko sladké sladké recepty
Zdroj: www.ohnuts.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře