Zdravější domáci piškoty

Proč si nepřipravit doma zdravější verzi piškotů, když je to tak jednoduché a za chvíli hotové. Navíc tyto jsou i bezlepkové!

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100g rýžové mouky (pohankové, jáhlové, špaldové, …)
  • 2 vejce
  • Sladidlo – použila jsem třtinový cukr, asi 60g rozemletý na moučku, klidně se dá použít i rýžový/datlový/javorový/.. sirup, ale bude potřeba dodat i více mouky

Postup

1
Vyšlehat sníh z bílků.
2
Vyšlehat žloutky se sladidlem.
3
Přimíchat žloutky k bílkům a lehce míchat.
4
Přimíchat žloutky k bílkům a lehce míchat.
5
Dávat lžičkou nebo zdobícím sáčkem na pečící papír, peče se asi na 180 stupňů cca 10 - 12 minut.

Poznámka

Třtinový cukr jsem na moučku rozemlela v mixéru.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vegan banánový, vláčný chléb

Květákové miniplacičky s pohankou a mozzarelou

Fazolové “brownies“

Meruňkové muffiny

Falafel s čapátí

Kokosovo tvarohové muffiny

Video: Jahodová sangria s šumivým vínem, rumem a kiwi

Špagety s avokádovým pestem s petrželkou

Tacos s bramborem, tempehem a fazolemi

Krevetové kari

Mexický losos s květákovou rýží, avokádem a rajčaty

Vláčné banánové muffiny s ovesnými vločkami do 30 minut