fbpx

Zdravější domáci piškoty

Proč si nepřipravit doma zdravější verzi piškotů, když je to tak jednoduché a za chvíli hotové. Navíc tyto jsou i bezlepkové!

Zdravější domáci piškoty

Ingredience na 10 porcí

  • 100g rýžové mouky (pohankové, jáhlové, špaldové, …)
  • 2 vejce
  • Sladidlo – použila jsem třtinový cukr, asi 60g rozemletý na moučku, klidně se dá použít i rýžový/datlový/javorový/.. sirup, ale bude potřeba dodat i více mouky

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Vyšlehat sníh z bílků.

2

Vyšlehat žloutky se sladidlem.

3

Přimíchat žloutky k bílkům a lehce míchat.

4

Přimíchat žloutky k bílkům a lehce míchat.

5

Dávat lžičkou nebo zdobícím sáčkem na pečící papír, peče se asi na 180 stupňů cca 10 - 12 minut.

Poznámka

Třtinový cukr jsem na moučku rozemlela v mixéru.

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře