Jahodové knedlíky s tvarohem

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience pro 4 osoby:

  • 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 220 g tvarohu , nepoužívejte ve vaničce, budete muset přidat víc mouky a knedlíky budou tužší
  • špetka soli
  • Jahody, doporučuji čerstvé nebo mražené, rozhodně nepoužívejte kompotované , šťáva z nich naleptává těsto
  • trocha másla na polití , můžete nahradit i kokosovým olejem, který ohřejete, chuť je poté zajímavější
  • tvrdý tvaroh na posypání
  • trocha moučkového cukru na posypání
  • 150 ml smetany na šlehání, kterou vyšleháme do tuha

Postup

1

Nejprve si vyšleháme šlehačku pěkně do tuha a dáme chladit do lednice. Na těsto smícháme měkký tvaroh, kokosový olej, vajíčko, hrubou mouku a sůl, mělo by nám vzniknout nelepivé těsto, s kterým se dobře pracuje. Pokud by hodně lepilo, přidejte trochu mouky,ale pozor čím víc mouky tím budou tužší. Těsto vyválíme, plníme jahodami nakrájenými na menší kousky. Dobře spojíme a v dlaních vytvarujeme kuličky.

2

Ty vaříme cca 7 minut ve vroucí lehce osolené vodě. Knedlíky servírujeme pocukrované, posypané tvarohem a polité máslem nebo kokosovým ohřátým olejem, plus doplníme kopečkem šlehačky

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuskus s krůtím masem

Jemný banánový dort s vanilkovým krémem

Variace na salát caesar

Jedlé kaštany pečené v troubě – jednoduchý návod

Bohatě jablečný koláč s drobenkou na máslovém korpusu

Video: Pečený Falafel z trouby

Snadné cuketové hranolky s česnekem a parmezánem

Grilovaná žebírka

Nepečené Brownies z datlí bez přidaného cukru

Lahodné čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Krémová patizonová polévka

Kakaový dort s bílkovým sněhem a čokoládovou polevou