fbpx

Špaldoví ježci s dýňovými semínky

Špaldoví ježci s dýňovými semínky

Ingredience na 8 porcí

  • 300 ml polotučného mléka
  • 10 g másla
  • 350 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • dýňová semínka

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Dáme si stranou část dýňových semínek na zdobení ježků a z ostatním surovin zpracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.

2

Z těsta vytvarujeme bochánky a pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Ozdobíme dýňovými semínky a necháme ještě 20 minut kynout.

3

Na dno trouby dáme nádobu s vodou a troubu předehřejeme na 220 stupňů. Pečeme asi 22 minut.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Přílohy Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře