Lososové špízy s cuketou a sýrem

Lososa máme moc rádi, takže vymýšlím nejrůznější způsoby, jak jej připravit. A teď na jaře je nejlepší spojit ho s čerstvou zeleninou.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Špízy:

  • 100 g lososa bez kůže
  • 6 cuketových plátků
  • 40 g červené papriky
  • cibule
  • 20 g uzeného polooštiepku
  • 2 plátky schwarzwaldské šunky
  • sůl, paprika

Příloha:

  • 60 g bulguru
  • polníček
  • cherry rajčátka
  • sůl

Postup

1

Cuketové plátky (nakrájené škrabkou po délce cukety) osolíme a necháme chvíli vypotit. Papriku nakrájíme na větší čtverečky, cibuli naloupeme po vrstvách, abychom získali několik větších plátků.

2

Lososa omyjeme a nakrájíme na 4 kostky. Ty vhodíme do mističky, osolíme a posypeme paprikou. Olej nepřidávám, protože losos je sám o sobě dost tučný.

3

Polooštiepok rozkrojím na dva stejné dílky (pokud možno do tvaru kostky). Z cukety ubrouskem odsaji vypocenou vodu a obalím jimi dva kousky lososa a oba kousky sýru. Zbylé dva kousky lososa obalím v plátcích šunky.

4

Střídavě napichuji na špejli či špízovou jehlu, přičemž začnu a končím paprikou, která dobře podrží všechny napíchnuté části. Na každý špíz připadnou dvě kostky lososa (každý v jiném "zábalu") a mezi nimi by měl být obalený sýr. Zelenina je jen na vás, jak a kolik jí napasujete.

5

Špízy položíme na pečicí papír a necháme upéct v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut. Na posledních pár minutek můžeme zapnout gril a nechat povrch zkřupavět.

6

Jako přílohu jsem zvolila bulgur. Není příliš výrazný, takže se nepere s chutí lososa. Výborné je jídlo doplnit ještě salátem z polníčku, cherry rajčátek a trošky soli. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone

Smetanový čokoládový dort s arašídy

Makový koláč se švestkami a drobenkou

Kytičky z bramborové kaše a polenty s mákem a švestkami

Nepečený jogurtový dort se sušenkovým korpusem, bánany a kiwi

Snadné křupavé fazole a cizrna s kořením pečené v troubě

Šípkový sirup

Hovězí oháňka s grilovanou polentou

Vařený losos

Zdravá fitness zmrzlina z jediné ingredience + 5 variant

“kuskus“ z květáku se zeleninou

Jemný koláč s máslovým korpusem, mléčnou náplní a skořicí