Sorbet z černého rybízu a máty

Urodilo se nám poměrně hodně černého rybízu. Tak na to koukám a přemýšlím, co s tím... Džem už mám, na šťávu toho tolik potřebovat nebudu a do mrazáku se mi to moc dávat nechce... I když bych to do mrazáku vlastně dát mohla, ale v trošku jiné podobě...

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 ml vroucí vody
  • 150 g sladidla (med/cukr nebo mix)
  • 500 g černého rybízu
  • 15–20 stonků máty i s lístky
  • 3 lžíce citronové šťávy

Postup

1

V menším hrnci rozpusťte cukr/med ve vroucí vodě. Přiveďte k varu, pak hned stáhněte a vložte mátu – stonky a lístky zvlášť. Nechte v sirupu louhovat do vychladnutí – pak se zbavte stonků.

2

Přisypte omyté kuličky černého rybízu a povařte 4–5 minut, dokud krásně nepustí šťávu. Pak tyčovým mixérem rozmixujte.

3

Volitelný krok: Přeceďte přes jemné sítko, abyste se zbavili semínek a slupiček.

4

Vmíchejte citronovou šťávu, nechte trochu vychladnout, nalijte do vhodné misky a dejte zmrazit. Pokud máte zmrzlinovač, neváhejte ho použít. Není ale nutný.

5

Servírovat můžete se šlehačkou nebo řeckým jogurtem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečený tvarohový koláč

Ledová káva

Dýňové risotto

Polévka z červené řepy s kozím sýrem a řeřichou

Recept na skvělé, zapečené lilky se sýrem a tvarohem

Rychlá křehká pizza z těsta se zakysanou smetanou

Melounový drink

Zakroucené listové tyčinky se dvěma druhy sýru a tymiánem do 30 minut

Polévka z medvědího česneku s bramborem

Čokoládové řezy s karamelovým krémem a kokosem

Tortelloni se smetanou a šunkou

Hustá mrkvová polévka