Sorbet z černého rybízu a máty

Urodilo se nám poměrně hodně černého rybízu. Tak na to koukám a přemýšlím, co s tím... Džem už mám, na šťávu toho tolik potřebovat nebudu a do mrazáku se mi to moc dávat nechce... I když bych to do mrazáku vlastně dát mohla, ale v trošku jiné podobě...

Sorbet z černého rybízu a máty

Ingredience na 4 porce

  • 150 ml vroucí vody
  • 150 g sladidla (med/cukr nebo mix)
  • 500 g černého rybízu
  • 15–20 stonků máty i s lístky
  • 3 lžíce citronové šťávy

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

V menším hrnci rozpusťte cukr/med ve vroucí vodě. Přiveďte k varu, pak hned stáhněte a vložte mátu – stonky a lístky zvlášť. Nechte v sirupu louhovat do vychladnutí – pak se zbavte stonků.

2

Přisypte omyté kuličky černého rybízu a povařte 4–5 minut, dokud krásně nepustí šťávu. Pak tyčovým mixérem rozmixujte.

3

Volitelný krok: Přeceďte přes jemné sítko, abyste se zbavili semínek a slupiček.

4

Vmíchejte citronovou šťávu, nechte trochu vychladnout, nalijte do vhodné misky a dejte zmrazit. Pokud máte zmrzlinovač, neváhejte ho použít. Není ale nutný.

5

Servírovat můžete se šlehačkou nebo řeckým jogurtem.

Mohlo by vás zajímat: Dezerty a dorty, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře