Jemný tvarohový koláč s křehkou kůrkou a mákem

S tímto receptem máte nejen snídani vyřešenou :). Koláč má krásně křupavou kůrku, která příjemně kontrastuje s hutnou ale vláčnou tvarohovou náplní. Pro ulehčení přípravy se podívejte na přiložený videorecept.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
  • Doba přípravy: 2 h 40 minut
  • Porce: 6

Ingredience

  • 100 g másla, rozpuštěného
  • 3 vejce
  • 500 g čerstvého tvarohu
  • 2 lžíce škrobu
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200 g polohrubé mouky
  • 120 g mletého máku
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. V misce smíchejte vejce s 50 g cukru a přilijte rozpuštěné máslo.
  2. V druhé misce promíchejte mouku a kypřící prášek. Směs vsypte do první misky.
  3. Umíchejte hladké těsto a vyložte jím dno a okraje koláčové formy vyložené pečícím papírem. Formu poté vložte do lednice aspoň na půl hodiny.
  4. Mezitím si připravte náplň. Mák vložte do misky a zalijte vroucí vodou. Nechte 20 minut stát a poté slijte.
  5. Tvaroh rozšlehejte, přisypte škrob, zbytek cukru a dvě vajíčka. Promíchejte do hladké směsi a rozdělte na přibližné poloviny. Do jedné z nich vmíchejte mák.
  6. Vyndejte formu z ledničky a na dno střídavě dávkujte náplň s mákem a bez. Zarovnejte povrch lehkým poklepáním o pracovní desku.
  7. Předehřejte troubu na 180 °C a pečt přibližně hodinu. Propečení pro jistotu zkontrolujte špejlí.
  8. Koláč dejte na rošt k úplnému vychladnutí a poté vyndejte z formy.

Ingredience

  • 100 g másla, rozpuštěného
  • 3 vejce
  • 500 g čerstvého tvarohu
  • 2 lžíce škrobu
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200 g polohrubé mouky
  • 120 g mletého máku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Makový koláč se švestkami a drobenkou

Domácí chilli du pivert

Celozrnné jidáše

Inspirace na neuvěřitelně roztomilé makronky v podobě zvířátek

Domácí rýmovníkový sirup

Snadné jablečné muffiny s ořechy a bez přidaného cukru

Video: Působivý Ferrero rocher dort plný čokolády a provoněný lískovými oříšky

Super snadný dezert do skleničky – pudinkovo-krémový cheesecake

Tvarohová bábovka s polevou “slaný karamel‘

Vegetariánské burgery z quinoi a červené řepy

Salát z červené čočky se sušenými rajčaty, ořechy a paprikami

7 vychytaných receptů na pečené brambory