Dietnější špenátové lasagne

Tyto lasagně jsou pro mě příjemnou lehkou verzí běžného receptu. Bešamel je nahrazen tvarohem a já nemusím mít tolik výčitek. Můžou být servírovány jako hlavní chod nebo v menší porci jako předkrm.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • 8 plátků lasagní
  • sůl
  • voda
  • olej
  • několik cherry rajčátek
  • 30 g mozzarelly

Špenátová náplň:

  • 200 g mraženého či čerstvého špenátu
  • česnek dle chuti
  • sůl
  • voda

Tvarohová nápň:

  • 120 g tvarohu
  • vejce
  • 30 g tvrdého sýru dle chuti (parmazán, eidam, čedar, ementál, …)
  • sůl

Postup

1

Nejprve si připravíme obě náplně. Špenát dáme do rendlíčku a podlejeme troškou vody. Jakmile zavadne (nebo u mraženého se rozmrazí), osolíme a přidáme prolisovaný česnek dle chuti. Chvíli prohřejeme a je hotovo.

2

Druhou náplň připravíme smícháním tvarohu, vejce, soli a nastrouhaného sýru.

3

Lasagne vhodíme do vroucí osolené vody a chvíli povaříme. Poté je vhodíme do přichystané misky se studenou vodou, abychom plátky schladili. Formu (kvůli menšímu množství jsem použila formu na biskupský chlebíček) vytřeme troškou oleje a na dno položíme dva plátky lasagní. Na ně potom rozprostřeme polovinu špenátové směsi a přikryjeme ji dalšími dvěma plátky lasagní. Na ty navrstvíme polovinu tvarohové náplně a takto celé zopakujeme ještě jednou. Končíme tedy tvarohovou náplní.

4

Nahoru klademe na střídačku na půlky rozřezaná cherry rajčátka a kousky mozzarelly.

5

Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 30 minut. Po vytažení z trouby necháme trochu zchládnout, aby se lasagne lépe krájely. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkový cibulový koláč

Pečený pstruh s citronem a bylinkami

Nepečený banánovo tvarohový dezert

Čokoládový dort

Soba nudle s krůtím masem a bylinkami

VIDEORECEPT: Čokoládové popraskané sušenky

Domácí rybízový sirup z červeného rybízu

Zapékané brambory se zeleninou

Mrkvové cupcakes s pomarančovým cream cheese krémom

Vánoční mandlové koláčky s čokoládovým krémem

Cibulový koláč

Dýňové rizoto s kokosovým mlékem