Yoğurtlu patlıcan – lilek v jogurtu

V Turecku se jí lilek na milion způsobů, dalším z nich je yoğurtlu patlıcan, což není nic jiného, než upečený lilek smíchaný s jogurtem. Turci to jedí i jen tak, k ekmeku (turecký chléb), ale využít se dá teď v létě báječně třeba ke grilování jako dip.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 lilek
  • 1 – 2 husté smetanové jogurty – ideálně řecký
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

na dochucení:

  • olivy, mletá paprika, kopr..

Postup

1

Lilek propíchejte a dejte péct na 200 st. asi tak na půl hodinky, dokud úplně nezměkne. Po upečení ho nechte vystydnout a pak oloupejte. Získanou dužinu z lilku vidličkou rozmačkejte, smíchejte s jogurtem, přidejte prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olej a dochuťte solí a pepřem.

2

Přidat můžete např. špetku mleté červené papriky, nasekaný kopr nebo jako v mém případě na jemno nakrájené olivy.

3

Podávat můžete jako samostatné jídlo ke pečivu nebo jako dip k masu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Love Nut – Love-tella – Suprová oříšková pomazánka

Lehký čokoládovo jahodový dort

Kuřecí roláda plněná kuskusovou nádivkou

Nápoj, který nakopne metabolismus a posílí imunitu

Rychlý jahodový džem s chia semínky a medem

Osvěžující jogurtovo-jahodový koláč z křehkého těsta

Paleo jablečný koláč

Čokoládový pudink z tapiokových perel

Jablečný štrůdl

Jahodové tiramisu

Smíchat a upéct – Bleskový makový koláč s jablky

Ořechová bábovka