Zázvorový sirup

Podzim nám už klepe na dveře a čeká nás opět zima. Ledové koktejly vyměníme za horké čaje a mejdánky na pláži za léčení manželovy rýmičky. Připravila jsem proto pro Vás zazvorový sirup, který můžete užívat na lžičku, nebo ho přidávat do čaje, dokonce si ho můžete uschovat a v létě zalít perlivou vodou, přidat mátu a užívat si domácí zázvorovou limonádu. Doba vaření záleží na tom, jak hustý sirup chcete mít, čím déle vaříte, tím hustší bude. Já ho tak trochu zapomněla na sporáku a po vypnutí jsem měla spíše hustý med než sirup, ale i tak je fantastický.

Kitchen book

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 l vody
  • 1 kg cukru
  • 300 g oloupaného zázvoru
  • 1 oloupaný citrón

Postup

1
Vodu s cukrem, citronem a zázvorem vaříme na bodu varu, dokud nám nezačne sirup houstonut. Pak jej stáhneme z ohně. (Pokud chceme sirup hustší, vaříme dál.)
2
Sirup necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den sirup přecedíme a nalijeme do lahví.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krůtí perkelt

Perníčkové tiramisu

Luxusní Raffaello krém z kondenzovaného mléka a bílé čokolády

Domácí gumoví medvídci – málo kalorií, žádný přidaný cukr a zcela přírodní

Video: 4 jednoduché večeře z jednoho plechu

Video: Úchvatný karamelový dort s vlašskými ořechy, mascarpone pěnou a čokoládovou květinou

Energetické ovesné trojhránky s javorovým sirupem a skořicí do 30 min

Nudle z dýně hokaidó s gomasiem

Domácí Míša s Nutellou

Nepečené cukroví – „sněhové koule“ s rumem a ořechy

Bulgur se špenátem

Krémový quiche s Nivou a křupavou krustou