Zázvorový sirup

Podzim nám už klepe na dveře a čeká nás opět zima. Ledové koktejly vyměníme za horké čaje a mejdánky na pláži za léčení manželovy rýmičky. Připravila jsem proto pro Vás zazvorový sirup, který můžete užívat na lžičku, nebo ho přidávat do čaje, dokonce si ho můžete uschovat a v létě zalít perlivou vodou, přidat mátu a užívat si domácí zázvorovou limonádu. Doba vaření záleží na tom, jak hustý sirup chcete mít, čím déle vaříte, tím hustší bude. Já ho tak trochu zapomněla na sporáku a po vypnutí jsem měla spíše hustý med než sirup, ale i tak je fantastický.

Kitchen book

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 l vody
  • 1 kg cukru
  • 300 g oloupaného zázvoru
  • 1 oloupaný citrón

Postup

1
Vodu s cukrem, citronem a zázvorem vaříme na bodu varu, dokud nám nezačne sirup houstonut. Pak jej stáhneme z ohně. (Pokud chceme sirup hustší, vaříme dál.)
2
Sirup necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den sirup přecedíme a nalijeme do lahví.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Super rychlý flank steak na asijský způsob

Makový koláč se švestkami a drobenkou

Domácí perlivá mátová limonáda

Koláčky s lískovým oříškem

Domácí zmrzlina (sorbet) meloun-kokos

Křehounké tyčinky z jogurtového těsta připravené do 30 minut

Karamelizovaný koláč naruby „Piña Colada“

Video: Čtyřvrstvý krémový pekanový raw dort slazený pouze ovocem

Tekvicová polievka

Tátův bezchybný vepřový guláš

Polévka z bílé ředkve s klíčky

Šťavnaté kuře pečené na pomerančích a medu