fbpx

Pečená hovězí žebra

Žebírka jsem našla v tašce plného masa z jedné skvělé hovězí farmy nedaleko Plzně. Recepis je zaručený a velmi jednoduchý. Doporučuji se salátem z kořenové zeleniny a kyselého jablka, domácím chlebem a vychlazeným pivem.

Pečená hovězí žebra

Ingredience na 2 porce

  • 500g hovězích žeber
  • šalotka
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 150ml vývaru z kostí
  • trochu hladké mouky
  • špetka tymiánu
  • špetka oregana
  • olej
  • sůl, pepř

 
 

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Žebra vhoďte do osolené vroucí vody a hodinu povařte. Část vývaru si nechte stranou na marinádu. Uvařená žebra poprašte moukou a prudce opečte na oleji. Vyjměte a na výpeku orestujte nasekanou šalotku.

2

Přidejte protlak, koření, nechte zarestovat a zalijte vývarem. Do připravené marinády vložte žebírka a dejte na hodinu péct do trouby na 200°C.

3

Na posledních pár minut odklopte.

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla Hovězí

Hodnocení a komentáře

profilovka

22. 11. 2022

side effects for clomid Baumgartner A, Pinna G, Hiedra L, Gaio U, Hessenius C, Campos Barros A, Eravci M, Prengel H, Thoma R, Meinhold H

Odpovědět

pro přidání komentáře