Pečená hovězí žebra

Žebírka jsem našla v tašce plného masa z jedné skvělé hovězí farmy nedaleko Plzně. Recepis je zaručený a velmi jednoduchý. Doporučuji se salátem z kořenové zeleniny a kyselého jablka, domácím chlebem a vychlazeným pivem.

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g hovězích žeber
  • šalotka
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 150ml vývaru z kostí
  • trochu hladké mouky
  • špetka tymiánu
  • špetka oregana
  • olej
  • sůl, pepř

Postup

1

Žebra vhoďte do osolené vroucí vody a hodinu povařte. Část vývaru si nechte stranou na marinádu. Uvařená žebra poprašte moukou a prudce opečte na oleji. Vyjměte a na výpeku orestujte nasekanou šalotku.

2

Přidejte protlak, koření, nechte zarestovat a zalijte vývarem. Do připravené marinády vložte žebírka a dejte na hodinu péct do trouby na 200°C.

3

Na posledních pár minut odklopte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Extrémně rychlý a snadný zmrzlinový dezert ze 3 ingrediencí

Lívance s ovesnými vločkami

Zdravý tvarohový koláč s banánem

Key lime pie

Křupavé kotlety plněné sýrem a slaninou + video

Fitness těstoviny s avokádovo – špenátovou omáčkou a česnekem

Bruschetta al pomodoro

Mátové dortíčky

Květákové pickles

Bezlepkové bramborovo-pohankové noky

citronove ricottove testoviny

Citronové ricottové těstoviny s rukolou

Krémové risotto s krevetkami