Pečená hovězí žebra

Žebírka jsem našla v tašce plného masa z jedné skvělé hovězí farmy nedaleko Plzně. Recepis je zaručený a velmi jednoduchý. Doporučuji se salátem z kořenové zeleniny a kyselého jablka, domácím chlebem a vychlazeným pivem.

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g hovězích žeber
  • šalotka
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 150ml vývaru z kostí
  • trochu hladké mouky
  • špetka tymiánu
  • špetka oregana
  • olej
  • sůl, pepř

Postup

1

Žebra vhoďte do osolené vroucí vody a hodinu povařte. Část vývaru si nechte stranou na marinádu. Uvařená žebra poprašte moukou a prudce opečte na oleji. Vyjměte a na výpeku orestujte nasekanou šalotku.

2

Přidejte protlak, koření, nechte zarestovat a zalijte vývarem. Do připravené marinády vložte žebírka a dejte na hodinu péct do trouby na 200°C.

3

Na posledních pár minut odklopte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polévka z dýně hokaido

Kebab s kuřecím a hovězím masem a pikantní salsou

Video: Bramborové válečky plněné čedarem, slaninou a jarní cibulkou

Křupavý čokoládový dort bez mouky (+ Videorecept)

Mrkvánky

Cuketová polévka s kurkumou a čerstvým oreganem

Francouzský tiramisu dort

Bramborové kuličky

Ovocná svačinka s mandlemi a medem

Mousse z ricotty a čerstvých blum

Vláčná banánová bábovka s jablečnou šťávou a kousky čokolády

Kuřecí kousky zapékané s bramborami, smetanou a rajským protlakem