Brokolicová omáčka

Velice zdravé a rychlé jídlo. Omáčku můžete podávat ke všem druhům příloh, já jsem zvolila bezvaječné instantní nudle, moc nám doma chutnají. Na omáčku nebudete potřebovat nic zvláštního, prakticky jen tři hlavní suroviny. Brokolice je velmi zdravá potravina. Povzbuzuje imunitní systém a metabolismus a zlepšuje trávení. Obsahuje mnoho minerálních látek ( draslík, vápník, fosfor, síra ), vitamín B2, železo, vlákninu, vit. C atd. atd. Pro mě je brokolice univerzální surovinou v kuchyni.

Brokolicová omáčka

Ingredience na 4 porce

  • 500 g čerstvé brokolice
  • hraška na zahuštění podle potřeby, asi 2 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • sušené rýžové mléko asi 3 lžíce

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Brokolici umyjeme, narůžičkujeme a dáme vařit do osolené vody. Poté scedíme asi polovinu vody a zahustíme v hrnci směsí hrašky a rostliného mléka smíchaného s vodou - doporučuji použít shaker, je to rychlejší a ingredience nehrudkovatí omáčku. Rostliné mléko přidáváme proto, aby omáčka nezhořkla, hodně hrašky udělá hořkou chuť.

2

Omáčku jsme zahustili a nyní ji dochutíme solí a pepřem a necháme ještě chvíli provařit.

3

Servírujeme s různými přílohami - pohanka, rýže, těstoviny, brambory, kuskus...

Mohlo by vás zajímat: Přílohy, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře