Brokolicová omáčka

Velice zdravé a rychlé jídlo. Omáčku můžete podávat ke všem druhům příloh, já jsem zvolila bezvaječné instantní nudle, moc nám doma chutnají. Na omáčku nebudete potřebovat nic zvláštního, prakticky jen tři hlavní suroviny. Brokolice je velmi zdravá potravina. Povzbuzuje imunitní systém a metabolismus a zlepšuje trávení. Obsahuje mnoho minerálních látek ( draslík, vápník, fosfor, síra ), vitamín B2, železo, vlákninu, vit. C atd. atd. Pro mě je brokolice univerzální surovinou v kuchyni.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g čerstvé brokolice
  • hraška na zahuštění podle potřeby, asi 2 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • sušené rýžové mléko asi 3 lžíce

Postup

1

Brokolici umyjeme, narůžičkujeme a dáme vařit do osolené vody. Poté scedíme asi polovinu vody a zahustíme v hrnci směsí hrašky a rostliného mléka smíchaného s vodou - doporučuji použít shaker, je to rychlejší a ingredience nehrudkovatí omáčku. Rostliné mléko přidáváme proto, aby omáčka nezhořkla, hodně hrašky udělá hořkou chuť.

2

Omáčku jsme zahustili a nyní ji dochutíme solí a pepřem a necháme ještě chvíli provařit.

3

Servírujeme s různými přílohami - pohanka, rýže, těstoviny, brambory, kuskus...

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nádherný čokoládový koláč Bounty se dvěma druhy čokolády

Kuřecí nudličky po thajsku s jasmínovou rýží

Zapečená cuketa s omáčkou marinara

Black forest cupcakes

Křupavé pečené brambory s rozmarýnem

Pečené kuřecí závitky s pestem a slaninou

Indické sladké kuře

Zdravá citronovo-čočková polévka s kurkumou

Játrová omáčka

Točený koláč s náplní z jarní cibulky a strouhaného sýra

Cibulový květák s hráškem

Video: Slaný koláč se smetanovým špenátem a vajíčkem bez přípravy těsta