Křupavé čokoládové kuličky s jemným korpusem uvnitř
Vyzkoušejte jeden z oblíbených brazilských zákusků 2 v 1. Skvělé čokoládové kuličky se zdobením a nadýchaným mrkvovým korpusem ve svém středu. Upečte je třeba na Vánoce jako netradiční, ovšem chutově dokonalé cukroví. 🙂

Ingredience
- 4 lžíce holandského kakaa
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 220 ml oleje
- 3 vejce
- 220 g krupicového cukru
- 50 g čokoládového zdobení
- plechovka salka
- 150 g hladké mouky
- 1 lžíce másla
- 3 vejce
- 3 střední mrkve
Postup
Oloupejte a nastrouhejte mrkve, poté je rozmixujte společně s vejci a olejem na pyré.
Do směsi přidejte cukr, mouku a promíchejte v jednolité těsto. Přelijte jej do formy vyložené pečícím papírem a pečte na 180 °C přibližně 40 minut. Poté nechte venku vychladit na pokojovou teplotu.
V míse smíchejte salko, kakao a máslo do hladké hmoty. Vložte do mikrovlnky na 800 W na 4 až 6 minut, dokud směs nebude nechávat důlky, když do ní lehce zatlačíte prst. Dejte do lednice, dokud nebude směs vychlazená.
Nakrájejte mrkvový korpus na malé čtverečky. Potřete si ruce malým množstvím oleje, vezměte trochu čokoládové hmoty a vytvarujte z ní placičku. Dejte mrkvový čtvereček dovnitř, zabalte a vytvarujte do kuličky. Nasypte na talíř trochu čokoládového zdobení a každou kuličku v něm obalte. Uchovávejte v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda inspirace kakao mrkev originální recepty pečení rychlé recepty salko sladké recepty snadné recepty
Zdroj: sortedfood.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře