Brownies z červené řepy a kokosového másla bez mouky slazené jen stévií

Brownies byly vždy jeden z mých nejoblíbenějších dezertů a tento recept není výjimkou. Jsou velmi vláčné, hutné, sladké, ale bez zrníčka mouky a dokonce bez žádného cukru. 🙂 Neznám snad nikoho, kdo by nemiloval brownies. Ať už pro jejich čokoládovou chuť nebo pro vláčnou a mazlavou strukturu. Ať už je důvod jakýkoli, já mezi takové milovníky rozhodně patřím a nehodlám se této dobroty vzdát ani při zdravém stravování. Proto jsem experimentovala, zkoušela a ochutnávala, až vznikl tento poklad. Pokud se bojíte řepné chuti, buďte bez obav, vůbec ji neucítíte. Díky kokosovému máslu jsou brownies krásné vláčné a nasládlé a garantuji vám, že u jednoho kousku nezůstanete.
  • Doba přípravy: 30 minut

Mary

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 upečené nebo uvařené červené řepy (přibližně 300 g)
  • 4 lžíce nepraženého kakaa
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 3 lžíce kokosového másla + na ozdobení
  • 20 kapek stévie
  • 1/2 balení prášku do pečiva (ideálně bez fosfátů)

Postup

1

Uvařenou řepu nakrájejte na větší kousky, vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Přisypte kakao a ještě chvilku mixujte.

2

Přemístěte do mísy a vmíchejte vejce, stévii, vanilkový extrakt a změklé kokosové máslo. Jako poslední přidejte prášek do pečiva a poté připravené těsto rozetřete do formy vyložené pečícím papírem.

3

Povrch brownies ještě můžete ozdobit kokosovým máslem. Pro vzor srdíček stačí kápnout v řadě trochu kokosového másla a poté roztáhnout špejlí.

4

Připravený dezert vložte do předehřáté trouby na 170 °C a pečte přibližně 15 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Kuřecí roláda plněná smetanovým sýrem, sušenými rajčaty, mozzarellou a špenátem

Video: Mražené jogurtové dortíčky s müsli a zdobené ovocem

Cuketové bramboráčky z ovesných vloček s lososem

Spaghetti aglio con pomodori e salsiccia

Špagety s dýňovou omáčkou a zeleninou

Bleskové borůvkové minimuffiny

Nejkřupavější pečené brambory

Dokonalá tvarohová bábovka s vanilkou

Svěží nektarinkový salát s prosciuttem

Nízkotučné cuketové brownies

Vinné hvězdičky

Špagety se špenátovou omáčkou