Tymiánové brambory pečené s řepou a mrkví
Báječná podzimní příloha plná vitamínů...

Ingredience na 4 porce
Pořtebujeme:
- 500 g brambor
- menší červenou řepu
- 2 mrkve
- olivový olej
- česnek dle chuti
- tymián
- sůl
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Brambory, řepu i mrkev očistěte, oloupejte. Nakrájejte na menší kousky a dejte na plech vyložený pečicím papírem (doporučuji nejprve zpracovat brambory a mrkev, teprve poté přidat řepu – kvůli zabarvení).

V olivovém oleji rozmíchejte prolisovaný česnek a sůl. Brambory se zeleninou posypte tymiánem a polijte olejovou zálivkou. Opatrně promíchejte.
Dejte do rozehřáté trouby na 190 °C péct do změknutí (cca 30–45 minut dle velikosti kousků). Občas promíchejte. Na závěrečných 5 minut přepněte na gril a po povrchu ogrilujte. Dobrou chuť.

Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře