fbpx

Tymiánové brambory pečené s řepou a mrkví

Báječná podzimní příloha plná vitamínů...

Tymiánové brambory pečené s řepou a mrkví

Ingredience na 4 porce

Pořtebujeme:

  • 500 g brambor
  • menší červenou řepu
  • 2 mrkve
  • olivový olej
  • česnek dle chuti
  • tymián
  • sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Brambory, řepu i mrkev očistěte, oloupejte. Nakrájejte na menší kousky a dejte na plech vyložený pečicím papírem (doporučuji nejprve zpracovat brambory a mrkev, teprve poté přidat řepu – kvůli zabarvení).

Tymiánové brambory pečené s řepou a mrkví
2

V olivovém oleji rozmíchejte prolisovaný česnek a sůl. Brambory se zeleninou posypte tymiánem a polijte olejovou zálivkou. Opatrně promíchejte.

3

Dejte do rozehřáté trouby na 190 °C péct do změknutí (cca 30–45 minut dle velikosti kousků). Občas promíchejte. Na závěrečných 5 minut přepněte na gril a po povrchu ogrilujte. Dobrou chuť.

Tymiánové brambory pečené s řepou a mrkví

Mohlo by vás zajímat:
Brambory Přílohy

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře