Tymiánové brambory pečené s řepou a mrkví

Báječná podzimní příloha plná vitamínů...

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Pořtebujeme:

  • 500 g brambor
  • menší červenou řepu
  • 2 mrkve
  • olivový olej
  • česnek dle chuti
  • tymián
  • sůl

Postup

1

Brambory, řepu i mrkev očistěte, oloupejte. Nakrájejte na menší kousky a dejte na plech vyložený pečicím papírem (doporučuji nejprve zpracovat brambory a mrkev, teprve poté přidat řepu – kvůli zabarvení).

2

V olivovém oleji rozmíchejte prolisovaný česnek a sůl. Brambory se zeleninou posypte tymiánem a polijte olejovou zálivkou. Opatrně promíchejte.

3

Dejte do rozehřáté trouby na 190 °C péct do změknutí (cca 30–45 minut dle velikosti kousků). Občas promíchejte. Na závěrečných 5 minut přepněte na gril a po povrchu ogrilujte. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčné jablečné řezy se skořicovou drobenkou

Podzimní dýňové muffiny s krémovým sýrem a skořicovou drobenkou

Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší

Domácí hummus do 5 minut s česnekem a kmínem

Super jednoduchý domácí chléb

Čočkový salát s avokádem

Plňěný patisón dle vaší fantazie

Česnečka s kroupami

Cizrna s mletým hovězím masem

Pikantní kuřecí stehýnka obalená ve slanině

Koláče nebe v hubě

Tvarohová torta s orechovo-mrkvovým cestom