Zapečená brokolice

jijina

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 400 g brambor
  • 300 g kuřecího masa
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 1 zakysaná smetana
  • 4 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 0,5 lžičky kari koření
  • špetka mletého pepře

Postup

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a uvaříme v osolené vodě s kmínem ne zcela do měkka.

2

Očištěné kuřecí maso nakrájíme na kousky a zprudka osmahneme na oleji.

3

Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a spaříme v sítu vroucí vodou.

4

Cibuli nakrájíme na proužky a osmažíme na oleji dozlatova.

5

Zapékací mísu vytřeme olejem, vložíme vrstvu uvařených brambor, posypeme osmaženou cibulí, poklademe osmahnutými kousky kuřecího masa a růžičkami brokolice. Opět dáme vrstvu brambor, cibulku, maso a brokolici.

6

Vše zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce se solí, kari a pepřem. Poklademe plátky másla, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňové lívanečky se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a ořechy

Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši

Poctivý domácí chléb z kvasu, se slunečnicovými a chia semínky

Ovocná svačinka s mandlemi a medem

Pravá řecká pita

Sýrové sušenky

Snadné jablečné muffiny s ořechy a bez přidaného cukru

Poctivá sekaná

Asijský salát s tofu

Risotto s proseccem a bazalkou

Dýňový cheesecake se sušenkovým základem, čokoládou a karamelem

Tikka masala (vegan)