Květákové miniplacičky s pohankou a mozzarelou

Dnes jsem měli doma bezmasý den a ten bývá ve znamení různých placiček. Další do vyzkoušené řady se nám zařadily placičky z květáku, pohanky, mozzarely a petrželky. Jsou nejen dobré, ale i jednoduché, což při vaření vítám. Doplnila jsem je o u nás hojně používanou rajčatovou salsu či rychlou rajčatovou omáčku, pokud ji podáváte teplou a skvělý oběd byl na světe.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 střední květák
  • 2 jarní cibulky
  • 1 vejce
  • 2 hrsti petrželky
  • 3 lžíce pohanky lámanky (neuvařená, pomixovaná najemno)
  • 1 balení mozzarely
  • sůl
  • pepř
  • plechovka drcených rajčat
  • Ghí
  • 1 malá cibule
  • cca 2-3 lžíce vývaru
  • lžíce třtinového cukru (pokud je třeba dosladit rajčata)

Postup

1

Nejprve si uvaříme květák. Já jsem vařila v páře cca 20 minut. Poté květák necháme zchladnout a přemístíme ho do velké mísy. Tam jej šťouchadlem na brambory lehce pomačkáme (ne moc, abychom neměli kaši).

2

Poté si tyčovým mixérem rozmixujeme najemno neuvařenou pohanku a přidáme ji ke květáku. Dále přidáme najemno nasekanou jarní cibulku, petrželku, vejce a najemno nastrouhanou mozzarelu. Směs osolíme a opepříme a vše dobře promícháme.

3

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ze směsi tvoříme malé placičky, které pak pokládáme na plech vyložený pečícím papírem (nebo folií) a pečeme cca 35 minut.

4

Mezitím si připravíme salsu. V kastrolku si na Ghí osmahneme najemno nakrájenou cibulku, poté přidáme drcená rajčata a přidáme vývar a provaříme. Pokud je třeba trochu přisladit, přidáme třtinový cukr. Nakonec osolíme, opepříme. Pokud jsou kusy rajčat větší, tak vše na závěr pomixujeme tyčovým mixérem. Podáváme buď teplé jako omáčku nebo studené jako salsu.

Poznámka

Inspirace: https://carujeme.cz/kvetakove-tycinky/

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí koblihy

Kuřecí prsa s houbami shiitake

Video: Vláčný kynutý chlebíček plněný Nutellou

Imam bayıldı – lilek pečený s rajčaty

Zapečené jáhly se zeleninou a tempehem

Fit třívrstvý koláč s jahodami, rebarborou a krémem

Kuře po cikánsku

Letní tip: Recepty na osvěžující domácí limonády

Kuřecí kari

Jablečno-hruškový celozrnný koláč

Jednoduché medové řezy

Bezlepkový koláč s meruňkami a kakaem