Mrkvová buchta s opilými rozinkami a kakaovým tvarohem

Rozinky s rumem dodají buchtě jedinečnou chuť, kterou ještě podtrhne kombinace s kakaovým tvarohem. Ačkoliv to možná zní zvláštně, buchta je velice chutná ! Vláčné těsto si jistě získá Vaše chuťové pohárky.

Domi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto
  • 500 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 citrónový cukr
  • 5 ks mrkev
  • 100 ml řepkového oleje
  • 500 ml kefíru
  • 250 ml mléka
  • 2 hrsti rozinek namočených ve 4 lžících rumu přes noc
  • 4 lžičky skořice
Tvaroh
  • 500 g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 1 vejce
  • 1 čokoládový pudink
  • 2 lžíce třtinového cukru

Postup

1
Připravíme si tvarohovou směs. Smícháme všechny ingredience a vyšleháme je.
2
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem, poté přidáme olej, kefír a mléko.
3
Smícháme mouku s kypřícím práškem a skořicí.
4
Sypkou směs spojíme s tekutou směsí.
5
Vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev a rozinky.
6
Těsto vlijeme do vymaštěného a vysypaného plechu a nakonec dozdobíme tvarohem podle fantazie.
7
Pečeme na 180 °C 35 minut.

Poznámka

Mrkev můžeme nahradit jablky a rozinky lze obměnit např. za sušené švestky. Tvaroh v buchtě není nutností, ale ozvláštní ji.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí lučina

Zapečený skládaný chleba s máslem z medvědího česneku a mozzarelou

Video: Třešňový mramorový raw cheesecake z krémového kešu mléka

Bezlepkový švestkový koláč s tvarohem

Výběr mořských potvůrek :-)

Ďábelská vejce nakládaná v červené řepě

Lehká pomazánka z ricotty a vajec

Krémová polévka z dýně a tuřínu, se šalvějovými květy

Jednoduchý osvěžující pomerančový dortík ze 4 ingrediencí

Video: Veganské a zdravé mac’n’cheese z dýně s pečenými rajčátky

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Polévka z červené čočky