Mrkvová buchta s opilými rozinkami a kakaovým tvarohem
Rozinky s rumem dodají buchtě jedinečnou chuť, kterou ještě podtrhne kombinace s kakaovým tvarohem. Ačkoliv to možná zní zvláštně, buchta je velice chutná ! Vláčné těsto si jistě získá Vaše chuťové pohárky.
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Těsto- 500 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 citrónový cukr
- 5 ks mrkev
- 100 ml řepkového oleje
- 500 ml kefíru
- 250 ml mléka
- 2 hrsti rozinek namočených ve 4 lžících rumu přes noc
- 4 lžičky skořice
Tvaroh- 500 g měkkého tvarohu ve vaničce
- 1 vejce
- 1 čokoládový pudink
- 2 lžíce třtinového cukru
Poznámka
Mrkev můžeme nahradit jablky a rozinky lze obměnit např. za sušené švestky. Tvaroh v buchtě není nutností, ale ozvláštní ji.