Mrkev na rozmarýnu s ořechovo-celerovým dipem

Hledáte zdravou přílohu k zelenině? Potom je ořechovo-celerový dip to pravé.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g mrkve
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • pár snítek rozmarýnu (nebo špetka sušeného)

Na dip:

  • 60 g přes noc namočených vlašských ořechů
  • 120 g syrového celeru
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl

Postup

1

Mrkev očistíme a nakrájíme na půlšpalíčky. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, dáme do něj pár snítek rozmarýnu a přidáme mrkev řeznou plochou dolů. Smažíme zvolna, dokud nezačne mrkev hnědnout.

2

Jakmile je mrkev z ploché strany osmažená, zaklepeme pánví a mrkev obrátíme "na zádíčka". Přikryjeme poklicí, počkáme, až se uvnitř vytvoří pára a sporák vypneme. Necháme pod pokličkou 10 minut dojít a máme hotovo. Mrkev není ani tvrdá, ani rozvařená, prostě "al dente".

3

Zatímco máme mrkev na pánvi, připravíme si dip. Do mixéru dáme přes noc namočené a scezené ořechy, přidáme šťávu z poloviny citronu, sůl a celer nakrájený na malé kostičky. Přidáme trošku vody, aby šlo vše lépe rozmixovat – případně vodu doléváme, aby vznikla hmota hustoty majonézy. Mixujeme dohladka.

Poznámka

Lehký, rychlý a přesto sytý pokrm.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šťavnatá kuřecí prsa s cuketovými nudličkami a parmazánem

Lehký salátek na vietnamský způsob.

Bezová šťáva

Nepečený cheesecake se sušenkovým máslem

Batátová musaka

Fitness květákové rizoto – žádná rýže, minimum sacharidů

Špagety alla matriciana s rajčaty a vepřovou šunkou

Falafel s čapátí

Letní kiwi řezy s krémem z mascarpone a zakysané smetany

Video-návod na snadný tygří dort vzorovaný i zevnitř

Snadná a rychlá omeleta za špaget z italské kuchyně

Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou