Tvarohové knedlíčky plněné marcipánem s omáčkou z třešní

Tvaroh, třešně, čokoláda, marcipán a portské - to je perfektní kombinace surovin. Nikdo neodolá.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 125 g polotučného tvarohu v kostce
  • 100 g pomletých ovesných vloček
  • 1 vejce
  • citronová kůra
  • sůl
  • voda
  • marcipán

Omáčka:

  • 100 g vypeckovaných třešní (nebo kompotované)
  • 0,5-1 dcl vody
  • 2 lžíce portského vína
  • sladidlo dle chuti

Na ozdobu:

  • strouhaná hořká čokoláda
  • máta

Postup

1

Ve větším hrnci nechejte vařit vodu. Mezitím si připravte těsto. Do mísy dejte tvaroh, ovesnou mouku, vejce a špetku soli. Nastrouhejte trošku citronové kůry. Propracujte těsto, z kterého vytvarujte váleček.

2

Váleček nakrájejte na jednotlivé dílky, z kterých prsty vytvarujte kolečka. Na každé kolečko položte kousek marcipánu, zabalte ho do těsta a v dlaních vytvarujte kuličku. Mně vyšlo 11 kousků. Jakmile voda v hrnci vře, přisypte trošku soli a vhoďte knedlíčky. Vařte ve vroucí vodě. Až vyplavou, nechte ještě cca 5 minut povařit.

3

Do rendlíčku dejte vypeckované třešně a dolijte trochou vody. Doslaďte dle svých chutí. Pokud použijete třešně kompotované, vodu nahraďte šťávou a sladit již nemusíte. Nechejte vařit tak dlouho, až se tekutina zredukuje tak na polovinu. Poté přilijte portské víno a ještě chvíli povařte. Hotovou omáčku rozmixujte na jemné pyré.

4

Nastrouhejte si na hrubém struhadle čokoládu. Na talíř naneste omáčku, na ni položte několik knedlíčků a posypte strouhanou čokoládou. Nahoru položte lístek máty a máte hotovo. Dobrou chuť.

Poznámka

Knedlíčky není třeba již více sladit, marcipán je dostatečně sladký.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Za 15 minut připravíte tyto fitness nepečené čoko-koko řezy bez mouky

Grilované tofu marinované v kořeněné omáčce

Gunkan sushi

Lehký kuřecí salát s řeckým jogurtem, hrozny a ořechy

Čínské nudle se sójovým masem a bambusem

Rychlý třívrstvý Baileys dezert s čokoládou a sušenkami

Video: Bramborové mističky plněné kuřecím masem pod rozteklým sýrem

Hříšně lahodná srdíčka plněná arašídovým krémem

Rolovaný makový chlebíček

Losos s květákovou kaší

Čokoládový pudink z tapiokových perel

Dietní okurkový salát s česnekem a rýžovým octem