´Uzené´ zeleninové rizoto

"Uzené" proto, že opravdu chutná uzeně díky použití speciálního koření – uzené papriky. Rizoto je ze 3 druhů rýže a patří mezi pálivější recepty, použila jsem čerstvou chilli papričku. Recept je vhodný pro vegany.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • balíček tříbarevné rýže
  • 1 mrkev
  • 1/2 menší cukiny
  • 1/2 cibule
  • 1 chilli paprička
  • pár růžiček brokolice
  • sůl
  • koření uzená paprika
  • olej

Postup

1

Rýži vaříme doměkka v osolené vodě.

2

Mezitím si na hluboké pánvi připravíme zeleninu. Cibuli spolu s papričkou nakrájíme na velmi drobno, zeleninu na tenké proužky. Vše spolu osmahneme na oleji a dochutíme uzenou paprikou. Do měkké zeleniny přidáme trochu vody a uvařenou rýži. Zamícháme, možná trochu dosolíme podle chuti.

3

Rizoto by mělo být krémové a zelenina měkká, trochu ostrá.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fit „cannoli“ s riccotovým krémem a vanilkou za 15 minut

Pečená kořenová zelenina

Jednoduchý chalupářský hruškový koláč

Kávové rizoto s pečenou paprikou a hovězí svíčkovou

Mousse z ricotty a čerstvých blum

Ratatouille

Mandlové linecké s malinovou marmeládou

Květákové placičky se sezamem a ovesnými vločkami

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Domácí jahodový džem

Quiche se zeleninou

Rukolový krém