Bezlepkové skořicovo-jablečné kuličky z mandlové drtě
Skvělé, rychlé kuličky, při jejichž výrobě zužitkujete mandlovou drť, která vám zbyla při výrobě vylepšeného extra sladkého mandlového mléka. Stejně jako mé poslední kokosové kuličky jsou i tyto extra rychlé a neobsahují žádný přidaný cukr, navíc jsou však bezlepkové.

Ingredience na 8 porcí
- mandlová drť ze 100–130g mandlí
- hrst celých mandlí
- hrnek sušených jablek
- 1/2 hrnu datlí
- skořice a kakao na dochucení
- skořice na obalování
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Sušená jablka a datle si namočíme na půl hodiny do vody, potom je osušíme a rozmixujeme. Celé mandle nadrtíme. Všechno smícháme s mandlovou drtí a přidáme cca 1–2 lžičky skořice a lžíci nepraženého kakaa. Promícháme.

Z hmoty tvarujeme malé kuličky a obalujeme ve skořici.

Mohlo by vás zajímat: