Bezlepkové vafle

Víkendová snídaně :-)

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1/2 banánu
  • 1 vejce
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1 hrnek mléka nebo rostlinného nápoje
  • 1 KL prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 KL ghí nebo másla (rozpuštěného)
  • 2 PL kukuřičného sirupu (či jiného sladidla nebo i více, dle chuti)

Postup

1

Vše dáme do mísy a tyčovým mixérem rozmixujeme (popř. to vše hodíme do mixéru - robota)

2

Směs lijeme postupně do vaflovače a děláme vafle - pokud se při otevírání lepí na stěnu, mám odzkoušeno to nechat zavřené a ještě chvíli dopéct, až bude vafle hotová, lepit se nebude.

3

Dochutíme dle fantazie - použila jsem červené ovoce a ghítelu, jindy máme třeba se zakysanou smetanou, bílým jogurtem, ....

Poznámka

  • suroviny vyjdou na 6 kusů vaflí.
  • ovesné vločky jsou přirozeně bezlepkové, mohou však být při výrobě lepkem kontaminovány, protože se zpracovávají ve stejné „fabrice“, proto, pokud si chcete být jisti, že jsou určitě bezlepkové, tak si ve zdravíčku kupte ovesné vločky bez lepku, kde garantují, že se do střetu s lepkem nedostali.
  • PL – polévková lžíce
  • KL – kávová lžička
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládovo-ovocné cupcakes

Orientální lilkové tousty

Slané mrkvové sušenky

Bageta s česnekovou krustou, plněná čedarem, slaninou a jalapeno papričkami

Masové muffiny

Smoothie z lesního ovoce s kokosovou vodou

Velikonoční nádivka po vegansku

Video: Nepečený čokoládový dort s celozrnnými sušenkami a ořechy

Kuřecí kousky s ananasem

Vláčný koláč s čokoládovou náplní a arašídy

Obrácený cibulovo-bylinkový koláč

Mliečna ryža s quinoou