Pohankové palačinky se špenátem a ricottou

Tento recept je součástí mého článku "10x ano pohance". 

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Palačinky:

  • 60 g celozrnné pohankové mouky
  • 150–170 ml vody
  • špetka soli
  • olej na smažení

Náplň:

  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 60 g listového špenátu
  • 100 g ricotty
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

1

Ze surovin na palačinky promíchejte lité těsto. Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem. Na pánev nalijte polovinu těsta a pomocí lžíce ji rozetřete na plát velký asi 20 cm. Opékejte z obou stran pár minut

2

Šalotku nasekejte najemno. Rozpalte pánev, přilijte trochu oleje.

3

Na pánvi orestujte šalotku dozlatova. Přidejte najemno nasekaný nebo prolisovaný česnek a špenát. Pokud je špenát příliš velký, překrojte ho párkrát ostrým nožem. Osolte, opepřete a promíchávejte, dokud listy nezvadnou.

4

Pánev odstavte a přimíchejte ricottu.

5

Směsí potřete palačinky, srolujte a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Slaný koláč z listového těsta zapékaný s bramborami, šunkou a sýrem

Proteinový koláčik

Zdravé vánoční nepečené kuličky z mandlí a s kokosem

Krásný dort ve tvaru růže – video-návod

Krásný mramorový koláč

Citronové řezy

Nadýchané sýrové koláčky s jogurtem do 20 minut

Recept na skořicovou pochoutku s krémovou polevou

Obrácený mandlový koláč s nektarinkami

Obrácené švestkové koláčky

Calzone di bietole

Salát z polníčku