fbpx

Pohankové palačinky se špenátem a ricottou

Tento recept je součástí mého článku "10x ano pohance". 

Pohankové palačinky se špenátem a ricottou

Ingredience na 1 porce

Palačinky:

  • 60 g celozrnné pohankové mouky
  • 150–170 ml vody
  • špetka soli
  • olej na smažení

Náplň:

  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 60 g listového špenátu
  • 100 g ricotty
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

 

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Ze surovin na palačinky promíchejte lité těsto. Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem. Na pánev nalijte polovinu těsta a pomocí lžíce ji rozetřete na plát velký asi 20 cm. Opékejte z obou stran pár minut

Pohankové palačinky se špenátem a ricottou
2

Šalotku nasekejte najemno. Rozpalte pánev, přilijte trochu oleje.

Pohankové palačinky se špenátem a ricottou
3

Na pánvi orestujte šalotku dozlatova. Přidejte najemno nasekaný nebo prolisovaný česnek a špenát. Pokud je špenát příliš velký, překrojte ho párkrát ostrým nožem. Osolte, opepřete a promíchávejte, dokud listy nezvadnou.

Pohankové palačinky se špenátem a ricottou
4

Pánev odstavte a přimíchejte ricottu.

Pohankové palačinky se špenátem a ricottou
5

Směsí potřete palačinky, srolujte a podávejte.

Pohankové palačinky se špenátem a ricottou

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře