Slané bezlepkové vafle z dýně hokaido

Sezóna dýní je v plném proudu a tak pokud máte doma vaflovač, doporučuji jednou vyzkoušet vafle naslano. Výborně se hodí jako příloha k jednoduché polévce.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 – 3 vejce (podle velikosti)
  • 300 g dýně hokaido
  • 1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 vrchovaté lžíce pohankové mouky
  • grilovací koření podle chuti
  • rovná lžička soli

Postup

1
Dýni vydlabeme, nakrájíme na menší kostky (neloupeme!) a rozmixujeme s vejci na hladkou kaši. Přidáme kukuřičný škrob a pohankovou mouku, osolíme, přidáme grilovací koření podle chuti (je možné použít i kupované, já si ho míchám doma z mletého kmínu, pepře, sušeného česneku, koriandru, hořčičného semínka a rozmarýnu).
2
Promícháme a těsto rozdělíme na 4 díly - lžící navrstvíme do rozpáleného vaflovače a pečeme každou dávku 10 minut.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlá ovesná snídaně s nektarinkou

Originální pohoštění – italský prstenec se šunkou a sýrem

Zdravé restované těstoviny s protlakem ala Mac and cheese

Kváskový koláč se švestkami a ovesnou drobenkou

Cuketové dortíčky s marmeládou

Sladcí sušenkoví sněhuláčci s lentilkami a marshmallow

Okurková zmrzlina

Fit zapečené voňavé kuře s květákem a sýrem

Cuketové špagety alla carbonara

Soba nudle s asijskou omáčkou a kešu ořechy

Tenký skořicový koláč z odpalovaného těsta za půl hodiny

Rychlá chuťovka: Preclíky s karamelem, čokoládou a mořskou solí