Sezóna dýní je v plném proudu a tak pokud máte doma vaflovač, doporučuji jednou vyzkoušet vafle naslano. Výborně se hodí jako příloha k jednoduché polévce.
Lenka Baxová
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
2 – 3 vejce (podle velikosti)
300 g dýně hokaido
1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
2 vrchovaté lžíce pohankové mouky
grilovací koření podle chuti
rovná lžička soli
Postup
1
Dýni vydlabeme, nakrájíme na menší kostky (neloupeme!) a rozmixujeme s vejci na hladkou kaši.
Přidáme kukuřičný škrob a pohankovou mouku, osolíme, přidáme grilovací koření podle chuti (je možné použít i kupované, já si ho míchám doma z mletého kmínu, pepře, sušeného česneku, koriandru, hořčičného semínka a rozmarýnu).
2
Promícháme a těsto rozdělíme na 4 díly - lžící navrstvíme do rozpáleného vaflovače a pečeme každou dávku 10 minut.