Polenta se sušenými rajčaty a olivami

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 50 g instantní kukuřičné polenty
  • 1 PL nakrájených černých oliv
  • 1 sušené rajče
  • 1 PL čerstvých bazalkových lístků
  • 1 ČL olivového oleje
  • sůl

Postup

1

Do rendlíku dáme vařit osolenou vodu. Když je voda vroucí, přisypáváme polentu a mícháme, aby nevznikaly hrudky. Takto polentu za stálého míchání vaříme asi 4-5 minut do tužší kašovité konzistence.

2

K polentě přidáme nakrájené olivy, bazalku a na drobno pokrájené sušené rajče.

3

Formu vymažeme olejem a nalijeme do ní polentu tak, aby byla vysoká asi 1 cm. Necháme ztuhnout.

4

Po vytuhnutí polentu nakrájíme a opečeme na pánvi potřené olivovým olejem do zlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduchý bezé dort se šlehačkou a čerstvým ovocem

Seitan s rajčatovou omáčkou

Věnečky s mascarpone krémem a ovocem

Domácí sýrový dip

Melounový salát s mátou a fetou

Tofu burger

Quiche se zeleninou

Pizza vegana

Zapékaný květák se slaninou, sýrem a jarní cibulkou

Mrkvovo-jablkové muffiny (bez mouky)

Kávový cheesecake s čokoládovou polevou a kakaovým základem

Thajské zelené kari s lilkem, mrkví a fazolemi