fbpx

Domácí truffles s hořkou čokoládou

Je-libo cukrovinku jak z francouzské čokoládovny? Vyzkoušejte náš recept na domácí truffles, který zvládnou i úplní začátečníci ve vaření. Já do receptu přidávám navíc ještě trochu domácí vanilkového extraktu, dodá čokoládkám příjemnou vůni a lehkou chuť vanilky.

  • Čas vaření:
  • Porce: 48 ks
Recept na domácí čokoládové truffles

Ingredience

  • 450 g hořké čokolády, nakrájené na kousky
  • 150 g másla, nakrájeného na kousky
  • 18 lžičky soli
  • 2 žloutky, pokojové teploty
  • 13 hrnku holandského kakaa

7-recipe-truffles-500x750

Postup

  1. Formu o velikosti 20 x 20 cm vyložte alobalem a dejte prozatím bokem.
  2. Nad parou rozpusťte čokoládu, máslo a sůl. Poté směs přelijte do food procesoru nebo mixéru.
  3. Do mísy vložte žloutky a za stálého šlehání přilévejte půl hrnku vařící vody. Vzniklou směs nalijte do food procesoru za čokoládou. Rozmixujte dohladka.
  4. Čokoládovou směs rozetřete do připravené formy a vložte do lednice aspoň na hodinu.
  5. Do mísy vsypte kakao. Ztuhlou čokoládu vyklopte na prkénko, odstraňte alobal a nakrájejte na kostky. Každou kostku oválejte v kakau a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Vložte truffles do lednice a nechte ještě 15 minut zatuhnout.

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda domácí holandské kakao nepečené sladké recepty snadné recepty

Zdroj: www.saveur.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře