Domácí truffles s hořkou čokoládou
Je-libo cukrovinku jak z francouzské čokoládovny? Vyzkoušejte náš recept na domácí truffles, který zvládnou i úplní začátečníci ve vaření. Já do receptu přidávám navíc ještě trochu domácí vanilkového extraktu, dodá čokoládkám příjemnou vůni a lehkou chuť vanilky.
- Čas vaření:
- Porce: 48 ks

Ingredience
- 450 g hořké čokolády, nakrájené na kousky
- 150 g másla, nakrájeného na kousky
- 1⁄8 lžičky soli
- 2 žloutky, pokojové teploty
- 1⁄3 hrnku holandského kakaa
Postup
- Formu o velikosti 20 x 20 cm vyložte alobalem a dejte prozatím bokem.
- Nad parou rozpusťte čokoládu, máslo a sůl. Poté směs přelijte do food procesoru nebo mixéru.
- Do mísy vložte žloutky a za stálého šlehání přilévejte půl hrnku vařící vody. Vzniklou směs nalijte do food procesoru za čokoládou. Rozmixujte dohladka.
- Čokoládovou směs rozetřete do připravené formy a vložte do lednice aspoň na hodinu.
- Do mísy vsypte kakao. Ztuhlou čokoládu vyklopte na prkénko, odstraňte alobal a nakrájejte na kostky. Každou kostku oválejte v kakau a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Vložte truffles do lednice a nechte ještě 15 minut zatuhnout.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda domácí holandské kakao nepečené sladké recepty snadné recepty
Zdroj: www.saveur.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře