Domácí truffles s hořkou čokoládou

Je-libo cukrovinku jak z francouzské čokoládovny? Vyzkoušejte náš recept na domácí truffles, který zvládnou i úplní začátečníci ve vaření. Já do receptu přidávám navíc ještě trochu domácí vanilkového extraktu, dodá čokoládkám příjemnou vůni a lehkou chuť vanilky.
  • Čas vaření:
  • Porce: 48 ks

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 450 g hořké čokolády, nakrájené na kousky
  • 150 g másla, nakrájeného na kousky
  • 18 lžičky soli
  • 2 žloutky, pokojové teploty
  • 13 hrnku holandského kakaa

Postup

1

Formu o velikosti 20 x 20 cm vyložte alobalem a dejte prozatím bokem.

2

Nad parou rozpusťte čokoládu, máslo a sůl. Poté směs přelijte do food procesoru nebo mixéru.

3

Do mísy vložte žloutky a za stálého šlehání přilévejte půl hrnku vařící vody. Vzniklou směs nalijte do food procesoru za čokoládou. Rozmixujte dohladka.

4

Čokoládovou směs rozetřete do připravené formy a vložte do lednice aspoň na hodinu.

5

Do mísy vsypte kakao. Ztuhlou čokoládu vyklopte na prkénko, odstraňte alobal a nakrájejte na kostky. Každou kostku oválejte v kakau a dejte na plech vyložený pečícím papírem.

6

Vložte truffles do lednice a nechte ještě 15 minut zatuhnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Božský ořechový dort se 3 druhy krému a pudinkovou šlehačkou

Pečený pstruh s citronem a bylinkami

Fit zapečená dýně s brokolicí a parmezánem

Seitan s hnědou omáčkou a rýží

Květákové pickles

Zapečený slaný dortík do hrníčku

Čočka beluga s křepelčími vejci

Domácí granola

Květákové placičky

Tvarohový puding

Jarní kuřátko plněné špenátovou nádivkou

Energetické ovesné trojhránky s javorovým sirupem a skořicí do 30 min