Jahodovo-rebarborový crumble

Je to velká dobrota, vyzkoušejte.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Drobenka:
  • 40 g ovesných vloček jemných
  • 35 g celozrnné špaldové mouky
  • 15 g másla
  • 15 g medu
Dále:
  • 50 g rebarbory (očištěné)
  • 60 g jahod
  • několik mandlí
Na ozdobu:
  • 2 lžíce tvraohu
  • med dle chuti
  • smetana (nemusí být)
 

Postup

1
Do mísy dejte vločky, mouku, máslo a med a prsty propracujte drobenku. Část dejte do vymazaného pekáčku či zapékacích misek.
2
Na drobenku položte na kousky nakrájenou rebarboru a jahody, posypte nahrubo nakrájenými mandlemi a přikryjte zbytkem drobenky.
3
Takto připravené dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut.
4
V misce rozmíchejte tvaroh s medem. Na upečený crumble vytvořte tvarohové nočky. Pokud byste tvaroh nechtěli, stačí trošku polít smetanou. Dobrou chuť.

Poznámka

Můžete posypat kousky čokolády, perníkem nebo čímkoli, na co máte chuť. Pokud byste chtěli dietnější verzi, nahraďte máslo v drobence trochou mléka.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Celozrnné tousty s jednoduchou mrkvovou pomazánkou

Polévka z pečeného květáku

Křupavé cibulové kroužky bez smažení

Kořeněné krůtí maso se šafránovým kuskusem se zeleninou

Losos na šalvěji s dýňovým pyré

Bezlepkové pomerančové wafle

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Domácí kávové marshmallows

Čočková polévka z pomalého hrnce

Tofu karbanátky

Valašské frgále

Míša muffiny