fbpx

Jahodovo-rebarborový crumble

Je to velká dobrota, vyzkoušejte.

Jahodovo-rebarborový crumble

Ingredience na 1 porce

Drobenka:

  • 40 g ovesných vloček jemných
  • 35 g celozrnné špaldové mouky
  • 15 g másla
  • 15 g medu

Dále:

  • 50 g rebarbory (očištěné)
  • 60 g jahod
  • několik mandlí

Na ozdobu:

  • 2 lžíce tvraohu
  • med dle chuti
  • smetana (nemusí být)

 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Do mísy dejte vločky, mouku, máslo a med a prsty propracujte drobenku. Část dejte do vymazaného pekáčku či zapékacích misek.

Jahodovo-rebarborový crumble
2

Na drobenku položte na kousky nakrájenou rebarboru a jahody, posypte nahrubo nakrájenými mandlemi a přikryjte zbytkem drobenky.

Jahodovo-rebarborový crumble
3

Takto připravené dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut.

Jahodovo-rebarborový crumble
4

V misce rozmíchejte tvaroh s medem. Na upečený crumble vytvořte tvarohové nočky. Pokud byste tvaroh nechtěli, stačí trošku polít smetanou. Dobrou chuť.

Jahodovo-rebarborový crumble

Poznámka

Můžete posypat kousky čokolády, perníkem nebo čímkoli, na co máte chuť. Pokud byste chtěli dietnější verzi, nahraďte máslo v drobence trochou mléka.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře