Salát s pomerančovým lososem

Losos je můj nejoblíbenější druh ryby a za poslední léta jsem se ho naučila připravovat na různé způsoby a v kombinaci s různými surovinami. Pečený losos s pomerančem na ledovém salátu je lahůdka, kterou určitě stojí za to vyzkoušet.

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100g lososa
  • 1 pomeranč
  • sůl, pepř
  • čtvrtka ledového salátu
  • 50g červené papriky
  • citrónová šťáva, trocha cukru
  • lžička slunečnicových semínek

Postup

1

Lososa očistíme a nakrájíme na menší kousky. Osolíme a opepříme. Z pomeranče vymačkáme šťávu.

2

Lososa dáme do misky a zalijeme šťávou z pomeranče a přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů asi 30 minut zakryté alobalem, poté alobal sundáme a pečeme dalších 15 minut.

3

Ledový salát a papriku nakrájím na menší kousky a dáme do mísy. Z vody, citrónové šťávy a trošky cukru vyrobíme sladkokyselou zálivku, kterou promícháme se zeleninou.

4

Salát servírujeme na talíři, posypeme semínky a na vrch přidáme kousky pečeného lososa. Zalijeme výpekem.

5

Podáváme samotné nebo s celozrnným pečivem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepková zeleninová placka

Jemné kokosové pralinky obalené v hořké čokoládě

Slané bezlepkové vafle z dýně hokaido

Pečená šunka s medovou marinádou

Kuřecí kapsa s vejcem a špenátem

Jablečný nepečený koláč (Raw) z 5 ingrediencí

Tuniaková tortilla

Dvojfarebná bábovka

Video: Mille Feuille – francouzský dezert s vanilkovým krémem a malinami

Zeleninový krém s vůní uzeného

Zdravé mrkvové lívance z podmáslí

Avokádové brownies