Bezlepkové pohankové lívanečky s fíkovou omáčkou

Pohankové lívanečky jsou zdravou variantou klasických. Jsou hutnější a díky pohankové mouce jsou přirozeně bezlepkové a s oříškovým nádechem. Jogurt těsto krásně zvláční.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

na lívanečky:
  • 1 větší vejce
  • 40 g třtinového cukru
  • 150 g bílého jogurtu
  • 5 lžic mléka
  • 150 g pohankové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  na fíkovou omáčku:
  • 1 lžíce másla
  • 3 – 4 lžíce třtinového cukru
  • cca 8 fíků 
  • 4 lžíce červeného vína
  • (může být špetka skořice)

Postup

1
Fíky nakrájejte na čtvrtky a dejte do kastrůlku na máslo. Přidejte cukr a cca 4 lžíce vody (nebo dle potřeby), přikryjte a nechte dusit. Když se fíky rozvaří do požadované konzistence (ideální je, když zůstanou v omáčce kousky fíků) přidejte víno a nechte ho odpařit. Omáčku vypněte.
2
Na lívance rozšlehejte vajíčko s cukrem, přidejte mléko, jogurt a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Smažte ideálně na ghíčku nebo na másle s troškou oleje. Z tohoto množství je cca 10 – 12 menších lívanečků. Hotové lívanečky na talíři polijte fíkovou omáčkou. Já polila ještě slaným karamelem.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Štíhlá celozrnná pizza

Letní tup: Osvěžující okurkový salát

Bezlepkové muffiny s jablky a oříšky

Bramborové tulipány se sýrem a rozmarýnem pečené v troubě

Video: Francouzské eclairs s vanilkovým krémem namáčené v čokoládové polevě

Dýňový koláč

Bezlepkové langoše

Bůček dušený v kokosové vodě

Italské sušenky cantucci

Nízký chléb s restovanými semínky a celozrnnou moukou

Jablkový koláč se smetanou

Kakaovo čokoládový mugcake