Fantastické zapékané špagety se sýrem a kousky párečků

Vyzkoušejte špagety tentokrát trochu jinak. Smíchejte trochu sýra, oblíbených párečků a omáčky, dejte péci a máte teplý oběd, který zmizí v cuku-letu. Toto je také skvělý způsob, jak upotřebit zbylé špagety z jiného vaření 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 balíček špaget
  • půl kila jemných párečků dle chuti
  • 1 střední cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 1/4 lžičky mleté papriky
  • 3 hrnky Marinara omáčky (nebo jiné, oblíbené)
  • 1 1/2 hrnku vody
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce italského koření
  • 1/4 hrnku čerstvé petržele, posekané
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnku strouhaného parmezánu
  • 2 rozšlehaná vejce
  • 3 hrnky strouhaného sýra dle chuti

Postup

1

Přiveďte k varu vodu s trochou soli.

2

Mezitím na větší pánvi osmažte na kousky nakrájené párečky, poté vyndejte párečky,odlijte přebytečný tuk a restujte cibulku, než zesklovatí. Poté přidejte česnek a červenou papriku. Restujte další minutu.

3

Přilijte do pánve omáčku a vodu. Přidejte párečky, italské koření, bobkové listy a petržel. Vařte na mírném ohni přibližně 10 až 15 minut.

4

Vložte špagety do vařící vody a vařte dle návodu. Ideální je al-dente, aby nebyly příliš měkké. Zceťte špagety a promyjte studenou vodou.

5

Vložte špagety do velké mísy a promíchejte je s olivovým olejem, vajíčky a strouhaným parmezánem.

6

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte olejem zapékací mísu o velikosti 30 x 22 cm, odstraňte bobkové listy z omáčky a přibližně hrnek omáčky nalijte na spodek zapékací mísy.

7

Vložte půlku špaget a pokryjte polovinou zbývající omáčky. Posypejte půlkou množství zvoleného strouhaného sýra, poté dejte zbývající špagety a zbývající omáčku a sýr.

8

Zakryjte alobalem a pečte 40 minut. Poté odstraňte alobal a pečte dalších 20 minut do zlatova. Vyndejte z trouby a nechte aspoň 10 minut chladnout, než budete podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jablíčkové kanapky se slunečnicovou pomazánkou

Hurmašice – sladké bochánky plněné mletými ořechy s citrónovou polevou

Dýňové rizoto s kuřecími kousky

Vláčné cuketové sušenky s máslovým krémem

Zapečená cuketa s omáčkou marinara

Sladké závitky s marmeládou z těsta se zakysanou smetanou

Houbový kuba s krupkami, bylinkami a česnekem

Návod na vánoční jemná kolečka s karamelovou náplní a kokosem

Cuketovo-masové rolky pečené v rajčatové omáčce

Banánová bábovka

Zdravé lívance

Pečené jablko s vanilkovým přelivem