
Přiveďte k varu vodu s trochou soli.
Mezitím na větší pánvi osmažte na kousky nakrájené párečky, poté vyndejte párečky,odlijte přebytečný tuk a restujte cibulku, než zesklovatí. Poté přidejte česnek a červenou papriku. Restujte další minutu.
Přilijte do pánve omáčku a vodu. Přidejte párečky, italské koření, bobkové listy a petržel. Vařte na mírném ohni přibližně 10 až 15 minut.
Vložte špagety do vařící vody a vařte dle návodu. Ideální je al-dente, aby nebyly příliš měkké. Zceťte špagety a promyjte studenou vodou.
Vložte špagety do velké mísy a promíchejte je s olivovým olejem, vajíčky a strouhaným parmezánem.
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte olejem zapékací mísu o velikosti 30 x 22 cm, odstraňte bobkové listy z omáčky a přibližně hrnek omáčky nalijte na spodek zapékací mísy.
Vložte půlku špaget a pokryjte polovinou zbývající omáčky. Posypejte půlkou množství zvoleného strouhaného sýra, poté dejte zbývající špagety a zbývající omáčku a sýr.
Zakryjte alobalem a pečte 40 minut. Poté odstraňte alobal a pečte dalších 20 minut do zlatova. Vyndejte z trouby a nechte aspoň 10 minut chladnout, než budete podávat.