Veganské lívanečky s borůvkovým žahourem

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Lívance

  • 160 g rozmixovaných ovesných vloček
  • 200 ml rostlinného mléka (použila jsemdomácí mandlové mléko)
  • 1/2 banánu
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • lžíce třtinového cukru
  • lžička kypřícího prášku
  • špetka soli

Žahour

  • 250 g borůvek
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • lžíce margarínu nebo oleje
  • 4 lžíce vody
  • 200 ml rostlinného mléka
  • špetka skořice
  • lžička bramborového nebo tapiokového škrobu

Další

  • rostlinná šlehačka na dozdobení

Postup

1

Všechny ingredience na lívanečky smícháme a ve vysoké nádobě nebo mixéru rozmixujeme do hladkého těsta. Lívance smažíme nejlépe v lívanečníku z obou stran do zlatova.

2

Do menšího hrnce hodíme borůvky, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme skořici, vodu a olej. Pod pokličkou dusíme do rozvaření borůvek, nakonec přidáme rostlinné mléko nebo smetanu. Pokud je potřeba, zahustíme lžičkou bramborového nebo tapiokového škrobu.

3

Na talíři můžeme dozdobit rostlinnou šlehačkou, ale skvěle si pochutnáte i bez ní.

Poznámka

Z tohoto množství vykouzlíte cca 12 malých lívanečků.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pohankové karbanátky s červenou řepou a mrkví

Restovaný losos s fazolkami, česnekem a jarní cibulkou za 30 minut

Jogurtová zmrzlina s černým rybízem bez cukru

Snadné a krásně vláčné bezlepkové veganské pracny (video)

Křupavé máslové sendviče s náplní z jablek a goudy

Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony

Ovesné sušenky se lněným semínkem

Křehké máslové sušenky s citrónovým krémem

Kuřecí čína

Video: Luxusní roláda ze zapečených brambor s italskou a ricottovo-špenátovou náplní

Dýňová polévka

Kefírové lívance