
Nejdříve si dáme vařit rýži a předem namočenou čočku. Obojí uvaříme doměkka.
Než se nám uvaří, připravíme si zelné listy. Ze zelí vykrojíme košťál a hlávku dáme vařit do vody. Po cca 5 minutách začneme vidličkou odebírat vnější listy. Budeme jich potřebovat asi 10. List vždy odloupneme z hlávky a po odkapání ještě trošku skrojíme střední tuhé žebro, aby šel list dobře zarolovat.
Zbytek hlávky nasekáme najemno a dáme do pekáčku, ve kterém jsme zpěnili nakrájenou cibuli.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kusy, přidáme je také do pekáče a vše zasypeme lžící kari koření. V zimě můžeme místo rajčat použít větší rajský protlak smíchaný s vodou.
Uvařenou rýži smícháme s čočkou, přidáme prolisovaný česnek, pepř, mletý koriandr, dvě lžíce sojové omáčky a osolíme.
Směsí naplníme zelné listy, které klademe do pekáčku na připravenou zeleninu.
Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů cca hodinu, v polovině pečení otočíme.