Obrácený hruškový koláč
Za tenhle koláč mě chtěl jeden kolega uloupit mému partnerovi (samozřejmě neměl šanci). :-) Nadýchanou kokosovou buchtu v kombinaci s hruškami provoněnou skořicí ocení i nepaleo strávníci.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 3–4 větší hrušky
- 2 plantainy
- 200 ml kokosového mléka
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- 1/2 hrnku sušených vypeckovaných datlí
- 3 větší vejce
- 20 g přepuštěného másla
- 1 lžíce kokosového cukru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
Postup
1
Máslo necháme změknout a promícháme v misce s kokosovým cukrem a skořicí.
2
Vzniklou hmotu rozdrobíme na dno dortové formy nebo zapékací mísy (nemusí být po celém dně).
3
Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a zakryjeme jimi dno připravené formy.
4
Plantainy, datle, mléko, vejce, sodu a sůl dáme do mixéru a umixujeme těsto.
5
Do těsta přimícháme strouhaný kokos a nalijeme do dortové formy na hrušky.
6
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 40 minut.
7
Upečený koláč vyklopíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}