Olejová bábovka jako od babičky

Vláčná a jemná olejová bábovka, recept mám od babičky... :-)

Pavla M.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g cukru krupice/krystalu
  • 5 vajec
  • 250 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Ostatní ingredience:

  • 4 lžíce kakaa
  • sádlo
  • strouhanka

Postup

1

Formu na bábovku si vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

2

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky.
Z bílků vyšleháme sníh, do kterého, když je tuhý, přidáme cukr, žloutky a olej za stálého mixování. Do mouky si přisypeme prášek do pečiva a začneme střídavě přisypávat mouku a přilévat mléko.

3

Těsto přelijeme do formy. Pokud chceme bábovku dvoubarevnou – mramorovou – nalijeme do formy jen 1/2 těsta a do druhé poloviny vmícháme 4 lžíce kakaa. Dolijeme do formy a dáme péci. Pečeme asi hodinu, záleží na tom, jak komu peče trouba. Jestli je bábovka hotová, vyzkoušíme zapíchnutím špejle.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Osvěžující letní salát s rýží a mátou

Cheesecake s borůvkami

Nadýchaný čokoládový dort s jahodovo-mátovým tvarohem

Borůvkový cheesecake

Dort ve tvaru srdce – tak snadné, že to zvládne každý

Lehký salátek na vietnamský způsob.

Vanilkovo – karamelové lasagne pro odvážné

Quiche s křupavou batátovou krustou a sýrovo – špenátovou náplní

Domácí italské gnocchi

Jednoduché kynuté šátečky plněné povidlím

Salát z rajčat a sýru cottage

Řecká musaka