3x domácí granola

Udělejte s domácí granolu bez přidaných nesmyslů, které z průmyslově vyráběné granoly dělají číhající zabijáky v regálech obchodů.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Kakaová granola s banánem a ořechy

  • 170 g zralého banánu
  • 1 polévková lžíce kokosového tuku
  • 1,5 hrnku ovesných vloček – 240 g
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • ½ hrnku drcených lískových oříšků – 80 g


Granola s kokosem, brusinkami a pomerančovou šťávou

  • Šťáva z pomeranče – 70 ml
  • 1 polévková lžíce kokosového tuku
  • 1 hrnek ovesných vloček – 160 g
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 50 g brusinek (použila jsem zn. Bio nebio, protože brusinky nejsou slazené cukrem, ale jablečnou šťávou)

Granola s jablky, medem a skořicí

  • 100 g oloupaného jablka
  • 1 lžíce kokosového tuku – 20 g
  • 1 polévková lžíce medu
  • ½ hrnku směsi semínek a oříšků
  • 1 čajová lžička skořice

Postup

1

Kakaová granola s banánem a ořechy:
Troubu rozehřejte na 150 ⁰C. Na plech rozložte pečicí papír.
Banán nakrájejte na menší kusy a vložte do mísy.
Přidejte lžíci kokosového tuku. Rozmixujte.
Do směsi vmíchejte kakao, přidejte vločky a ořechy a důkladně promíchejte.
Směs rozprostřete na plech a vložte do trouby. Pečte půl hodiny a každých 10 minut směs obracejte a promíchávejte. Pokud chcete mít ve směsi větší hrudky, pečte ještě navíc 10–15 minut.

2

Granola s kokosem, brusinkami a pomerančovou šťávou:
Troubu rozehřejte na 150 ⁰C. Na plech rozložte pečicí papír.
Vymačkejte šťávu z pomeranče.
Kokosový tuk nechte rozehřát.
V míse smíchejte vločky s kokosem a brusinkami.
Přilijte pomerančovou šťávu a kokosovým tukem. Důkladně promíchejte. Nechte 5 minut nasáknout.
Směs rozprostřete na plech a vložte do trouby. Pečte půl hodiny a každých 10 minut směs obracejte a promíchávejte.

3

Granola s jablky, medem a skořicí:
Troubu rozehřejte na 150 ⁰C. Na plech rozložte pečicí papír.
Nastrouhejte jablko najemno.
Kokosový tuk rozehřejte s medem.
V míse promíchejte vločky s jablky, přidejte oříšky a semínka, skořici a promíchejte.
Zalijte směs kokosovým tukem s medem a důkladně promíchejte.
Rozložte na plech a pečte 40 minut. Každých 10 minut promíchávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bulgur s černou čočkou, kuřecím masem a zeleninou

Video: Slavný maxiknedlík z Rakouska – Germknödel

Segedínský guláš s kváskovým knedlíkem

Zapečné pažitkovo-mrkvové nočky s brokolicí a krůtou

Okurkové rolky na oslavu

Černý bez – kdy a jak ho sklízet + 6 léčivých receptů

Kváskový koláč se švestkami a ovesnou drobenkou

Dýňový cheesecake s karamelizovanými kousky hrušek

Chřestový koláč

Domácí tagliatelle se špenátovým pestem a lososem

Cuketové placičky se sýrem a bazalkou

Quinoa tyčinky se sýrem a bylinkami