Kokosová pavlova s čokoládovým mousse a banány

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na Pavlovu

  • 440 g strouhaného kokosu
  • 6 velkých bílků – pokojové teploty
  • 1 a 1/2 čajové lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 čajovou lžičku jablečného octa
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1 špetka soli
  • 330 g krupicového cukru
  • 4 lžičky vařící vody

Na mousse

  • 2 vejce pokojové teploty, bílky a žloutky oddělte
  • 80 g krupicového cukru
  • 40 g másla
  • 40 ml vody
  • 1 lžíci rumu
  • 120 g hořké čokolády
  • 2 banány, oloupané a nakrájené na plátky
  • 170 ml ušlehané šlehačky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Kokos nasypte na plech s pergamenovým papírem a v troubě krátce asi 15 minut opečte. Nechte ho vychladnout.

3

V míse elektrickým mixérem ušlehejte bílky se škrobem, octem, extraktem a solí. V polovině práce přidejte cukr. Pokračujte a těsně před koncem do směsi postupně zašlehejte vařící vodu. Ušlehejte do tuha. Do bílků zamíchejte téměř všechen opečený kokos. Část si nechte na závěrečné zdobení.

4

Těsto na dezert nalijte na plech vyložený pergamenovým papírem a špachtlí na dorty povrch uhlaďte, abyste měli dezert pěkně dokulata (použila jsem na tvarování jinou dortovou formu). Vložte plech do trouby a pečte asi 10 minut. Teplotu snižte na 90 °C a pečte asi hodinu nebo dokud nebude Pavlova suchá a křupavá. Troubu vypněte a s otevřenými dveřmi nechte křupavý dezert v troubě dosušit ještě hodinu.

5

Mezitím v míse smíchejte žloutky, dvě lžíce cukru, máslo, vodu a rum. Vložte směs do vodní lázně a míchejte dál zhruba 6 minut, dokud nezhoustne nebo nezíská teplotu 70 °C. Nyní do směsi nalámejte čokoládu a míchejte, dokud nebude hladká. Směs nechte vychladnout.

6

V jiné míse ušlehejte bílky se zbývajícím cukrem dotuha.
Do čokoládové směsi postupně a zlehka vmíchejte připravené bílky. Dezert Pavlova dejte na velký talíř. Celý střed potřete čokoládovým krémem. Navrch poklaďte plátky banánů a nakonec celý dezert ozdobte šlehačkou. Posypte ho zbylým kokosem a dejte alespoň na 20 minut do lednice. Pavlovu rozkrájejte na trojúhelníky a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Letní závitky Goi cuón

Zapékaná kuřecí stehýnka s bramborami, špenátem a sýrovou omáčkou

Dort s ovocem a dvěma druhy krémů pro celou rodinu

Kuskus s hráškem a žampiony

Mrkvový dort s tříbarevným krémem a medvídky Pedro Tutti Frutti

Avokádové nanuky s kondenzovaným mlékem a čokoládovou polevou

Těstoviny se špenátem

Citronový dort

Květáková kulajda bez zahuštění

Medový chlebíček s vlašskými ořechy

Sýrovo-brokolicové penne

Pečená kuřecí prsa s rajčaty, cizrnou a podávaná s kořeněným jogurtovým dipem