Cantuccini

Italské mandlové sušenky!

Cantuccini

Ingredience na 10 porcí

  • 300 g loupaných mandlí
  • 440 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 vejce

 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Přibližně 100 g mandlí rozemeleme v mixéru. Smícháme mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva a rozemleté mandle.

2

Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého rozklepneme vejce.

3

Vše prohněteme a nakonec přidáme pokrájené mandle.

4

Z těsta uděláme válečky o průměru asi 3 cm a pečeme přibližně 20 minut na 170 °C.

5

Poté válečky vytáhneme z trouby a nakrájíme je na 1 cm široké plátky, které dáme opět péct do trouby na 140 °C na dalších 20–25 minut.

6

Po vychladnutí se do nich můžeme pustit!

Poznámka

Je potřeba je nepřepéct, protože bychom si potom mohli vylámat všechny zuby. Chce to praxi. :)

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře