Mramorová plněná vejce

Tahle vajíčka vždy brzo zmizí. Jsou jednou z nejoblíbenějších pochutin na stole. Ideální na párty, pro návštěvy nebo jako předkrm. Navíc jsou hotové mnohem rychleji, než například klasické chlebíčky. Tato varianta je ozvláštněná použitím potravinářského barviva, ale samozřejmě se plnohodnotně obejde bez něj. Osobně když je dělám pro sebe, tak je nebarvím, ale při oslavách se barevná varianta velmi líbí. 🙂 Tipy: 1. Výborné je i když nahradíte majonézu nebo jen část třeba smetanovým sýrem nebo zakysanou smetanou. 2. Můžete přidat různé čerstvé posekané bylinky, např. pažitku, petržel. 3. Můžete přiostřit špetkou chilli 4. Pokud máte rádi masovější varianty, přidejte do směsi trochu drobně pokrájené osmahnuté slaniny, nebo ji nasypte na krém.

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1.

Vejce uvařte natvrdo a nechte vychladnout.

Krok 2.

V míse rozmíchejte potravinářské barvivo (pokud chcete více barev, prostě použijte více misek), vajíčka nakřápněte a nechte v obarvené vodě louhovat asi 30 minut.

Krok 3.

Vajíčka opláchněte, oloupejte a pokrájejte na poloviny. Žloutky dejte stranou do misky.

Krok 4.

Ke žloutkům přidejte majonézu, horčici, sůl, pepř a papriku podle chuti. I nyní můžete přidat barvivo, pokud chcete mít barevný i krém. Vše smíchejte (můžete i vyšlehat pro ještě jemnější konzistenci) a za pomoci lžiček nebo zdobícího sáčku vajíčka naplňte. Do podávání udržujte v chladu.

Ingredience

  • Vejce
  • Majonézu
  • Horčici (dijonskou)
  • Česnek (já nejraději používám sušený)
  • Sůl
  • Pepř
  • Papriku

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pikantní pečené hovězí s tymiánem a chilli

Voňavý kořeněný sirup k přípravě svařeného vína či grogu

Rychlá omáčka s kuřecími kousky, brokolicí a žampiony

Rajčata plněná mletým masem, zeleninou a čedarem

Boeuf bourguignon – hovězí po burgundsku

Hlivové krupoto s telacím stejčíkom

Lilkové růže z listového těsta, s parmazánem a špetkou oregána

Máslové kuřecí stripsy z trouby

Zapečené plněné conchiglioni

Sýrové tyčinky z listového těsta s dvěma druhy sýrů

Koláč se špenátem a sýrem

Salát s prosciutto a sýrem babybel