Salát s pečenými batáty a lososovými nugetkami

I když pospícháte, dá se v kuchyni kouzlit :-) Přípravu tohoto jídla zvládnete hravě do půl hodinky.

PaleoSnadno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Pečené batáty
  • 500 g batátů
  • olivový olej
Lososové nugetky
  • 300 g lososa bez kůže
  • 2 lžíce mandlové mouky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • sůl a pepř
Avokádový dresink
  • 1/2 avokáda
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 citrónu
Salát
  • 4 hrsti listového salátu
  • 10 cherry rajčátek
Dochucení (volitelně)
  • chilli a/nebo jalapeno paprička
  • limetka
  • lístky koriandru

Postup

1
Oloupané batáty nakrájet na kostičky, promíchat s troškou olivového oleje a dát péct na celkem 20-25 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
2
Lososa bez kůže nakrájet na kostičky a promíchat s mandlovou moukou, solí, pepřem, paprikou a římským kmínem. Přidat k batátům do trouby a dopéct společně 10-15 minut.
3
Půlku avokáda rozmixovat s majonézou, česnekem, solí, pepřem a šťávou z citrónu.
4
Vše podávat s listovým salátem, nakrájenými rajčátky a podle chuti doplnit i chilli či jalapeño papričkami, koriandrem a kouskem limetky.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ředkvičková smaženice

Jednoduché kari z čočky, sladkých brambor a kokosu

Mrkvová polévka s arašídovým máslem, která zahřeje

Cuketová nádivka

Zapékané hlávkové zelí s cuketou, česnekem a sýrem

Dýňová polévka s rajčaty

Rajčatová polévka s mrkví, zelenými fazolkami a cuketou

Špenátovo-vajíčkové muffiny s restovanými bramborami a šunkou

Masové kuličky s mozzarellou

Bramborový salát s ředkvičkami, kukuřicí a zakysanou smetanou

Cizrna s pečenou dýní

Čočková polévka z pomalého hrnce