Vláčné dortíky s nadýchaným čajovým krémem
Velmi vláčné cupcaky (= (velmi zjednodušeně) muffin s krémem nahoře), které krásně voní skořicí a muškátovým oříškem. Vytvořte k nim jemný čajový krém, jehož příchuť mu dodá indická směs koření, známá jako “chai tea”. Netradiční, ovšem chuťově naprosto dokonalé.

Ingredience
Těsto
- 7 lžic mouky
- ½ lžičky kypřícího prášku
- ⅛ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- ½ lžičky skořice
- ¼ lžičky mletého zázvoru
- ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 velké vejce
- ½ hrnku dýňového pyré
- ¼ hrnku třtinového cukru
- 3 lžíce cukru
- 3 lžíce oleje
Krém
- 1⅓ hrnku moučkového cukru
- 4 lžíce změklého másla
- 1 pytlík chai čaje (nebo lžička směsi – zázvor, kardamom, skořice, pepř, smíchané s trochou černého čaje) vyluhovaný (10 minut) ve 2 lžících vařící vody
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si 4 muffinové košíčky (ideálně silikonové).
V malé misce smíchejte mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, sůl, skořici, zázvor a muškátový oříšek.
V druhé míse rozšlehejte vejce, pyré, oba cukry a olej. Přidejte směs do první misky a zamíchejte jen tak, aby bylo vše zkombinováno.
Rozdělte těsto do košíčků a pečte 28 až 32 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde suchá.
Na krém – vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Přilejte čaj a dobře promíchejte.
Cupcaky nechte vychladnout a potom zdobte krémem. Můžete použít cukrářskou špičku, nebo krém na cupcaky jen tak natřít.
Mohlo by vás zajímat:
cupcaky originální recepty pečení sladké sladké recepty snadné recepty Dezerty
Zdroj: www.dessertfortwo.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře