Kávové rizoto s pečenou paprikou a hovězí svíčkovou

Co takhle vyměnit jednou víno za kávu a dopřát si nevšední, ale zato výjimečně vynikající lahůdku?

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 120g hovězí svíčkové (skvěle se hodí úzký kousek v oblasti špičky, který už nepoužijeme na steaky)
  • Olej
  • Sůl
  • 1 červená paprika

Rizoto:

  • 1 šalotka nebo ½ menší cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 60 ml silného espressa
  • 150 g rýže arborio
  • 3 trsy jehliček rozmarýnu
  • Zeleninový vývar (postačí i voda)
  • 15 g másla
  • 10 g parmezánu
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 230 ⁰C. Papriku vložte do trouby a opékejte, dokud nebude mít hodně černých puchýřů. Pak ji vyndejte a ihned zabalte do igelitového sáčku zapařit. Zapařenou papriku oloupejte a zbavte semen. Polovinu nakrájejte na kostičky (zbytek můžete uchovat v lednici zalitý olejem v zavařovací sklenici)

2

Troubu předehřejte na 160 ⁰C. Maso pokojové teploty lehce osolte a vložte na rozpálenou pánev. Opečte zprudka ze všech stran. Bude to trvat asi 3 – 4 minuty. Poté maso vložte na 12 minut do trouby. Poté nechte odležet alespoň 5 minut.

3

Do rozehřátého rendlíku nalijte olej. Šalotku nakrájejte najemno a vložte ji do rendlíku, nechte zesklovatět. Přidejte rýži a míchejte. Asi po minutě zalijte espressem a nechte vyvařit. Zalijte naběračkou vody nebo vývaru, přidejte nasekaný rozmarýn a lehce osolte. Za stálého míchání nechte vyvařit tekutinu. Stále přilívejte tekutinu a za stálého míchání nechávejte vypařit. Vařte takto asi 15 minut, dokud nebude rýže na skus.

4

Vypněte plotnu a přidejte nakrájenou papriku, máslo a parmezán. Promíchávejte, dokud se sýr s máslem nerozpustí. Dosolte a opepřete.

5

Maso nakrájejte na jemné plátky. Na talíř nandejte rizoto a navrch naskládejte plátky masa.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tátův bezchybný vepřový guláš

Veganské fazolové brownies

Čokoládový koláč

Domácí špenátové těstoviny s kuřecím masem a lučinou

Krémová ovesná kaše s amarantovými semínky a restovanými jablky

Indická červená čočka

Jáhlový koláč bez mouky

Pomerančová sůl

Dýňová roláda s ořechy

Sladcí sušenkoví sněhuláčci s lentilkami a marshmallow

Zdravá citronovo-čočková polévka s kurkumou

Zdravé dýňové rizoto