Zdravé kakaovo-ořechové kostky – lepší jak čokoláda

Pravděpodobně máme všichni moc rádi sladké. No jo, ale s přibývajícími dortíky, zákusečky a cheesecaky neroste jen uspokojení, ale také břicho a zadek. A tak, pokud jako já máte rádi sladké, ale rádi byste se na sebe ještě někdy podívali do zrcadla a nemuseli si u takového pohledu zakrývat oči, mám pro Vás tento úžasný a opravdu velmi jednoduchý recept. Dokonce bych řekla, že je to super recept! Kostky jsou sladké a rozplývají se na jazyku a zároveň jsou bez lepku, bez cukru, pro příznivce paleo stravy, pro lidi s intolerancí laktózy, pro vegany... Je to prostě něco úžasného, co mohou jíst téměř všichni (nepočítám-li lidi, kteří mají alergii na ořechy, kakao, ...). :-)

Kate's Cuisine

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

korpus

  • 1 hrnek (200 ml) para ořechů
  • 2 polévkové lžíce javorového sirupu
  • 2 polévkové lžíce kokosového oleje
  • 3 polévkové lžíce holandského kakaa

náplň

  • 1/2 hrnku para ořechů
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • 1/2 hrnku holandského kakaa
  • 1/2 hrnku javorového sirupu
  • 1 vanilkový lusk

posyp

  • 1/4 hrnku para ořechů

Postup

1

Nejprve udělejte korpus – para ořechy rozemelte, nemusí být úplně najemno. :-) Rozemleté ořechy přendejte do misky a přidejte k nim javorový sirup, kokosový olej a holandské kakao a důkaldně zapracujte.

2

Když je těsto celistvé, tak jím vystlete dno dortové formy. Nemusíte ji vymazávat žádným tukem, protože v korpusu je dost kokosového oleje. :-)

3

Dortovou formu s korpusem dejte alespoň na 2 hodiny do lednice vychladnout, aby korpus krásně ztuhnul.

4

Poté si připravte náplň – opět rozemelte para ořechy, ale tentokár opravdu najemno. Rozemleté para ořechy přendejte do misky a přidejte kokosový olej, kakao, javorový sirup a zrníčka z vanilkového lusku. Opět důkladně promíchejte. Směs by měla být tekutější.

5

Tuto tekutou směs pak nalijte do formy na ztuhlý korpus.

6

Nakonec opět rozemelte para ořechy, tentokrát nahrubo, a posypte jimi vrch.

7

Dejte do lednice nejlépe přes noc ztuhnout.

8

Když je vše ztuhlé, nakrájejte kostky a můžete podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salámová pizza roláda

Netradiční štrůdl s perníkem

Tuňáková pomazánka z ricotty

Fit koláč ´Strawberry mountains´

Polomáčená pomerančová vánoční kolečka s vlašskými ořechy

Zapékané žampiony s ricottou a slaninou hotové za pár minut

Polévka z dýně hokaido a celeru

Palačinky s čerstvým ovocem

Ledové kostky z melounu pro osvěžující letní nápoje

Italský mandlový koláč sbrisolona

Nepečený jahodový dort

Domácí bílý chléb bez kynutí a hotový do hodiny