Jednoduché kešu sušenky bez mouky
Tyto sušenky či piškotky jsou nejen rychlé a jednoduché, ale také zdravé a chutné. Dozdobit můžete dle chuti téměř čímkoli – ovocem, čokoládou, oříšky, kokosem, skořicí, ... A citron v těstě dodá velmi příjemnou svěží chuť.

Ingredience na 10 porcí
Těsto:
- 70 g kešu
- 35 g medu
- 1 vejce
- 1/4 lžičky citonové kůry
- 1/2–1 lžička citronové šťávy
Na ozdobu:
- ovoce (rybíz, borůvky, maliny, …)
- kousky čokolády
- kousky oříšků
- apod.
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Kešu, med, vejce, kůru a šťávu dejte do mixéru a rozmixujte na hladkou kaši. Na plech si připravte pečicí papír a troubu rozehřejte na 170 stupňů. Lžící či cukrářským sáčkem bez špičky nanášejte na plech malá kolečka kešu hmoty. Mně vyšlo asi 17 koleček o velikosti dětských piškotů.

Sušenky můžete ozdobit dle chuti skoro čímkoli. Já použila na ukázku rybíz s borůvkami, kousky čokolády a kousky vlašských ořechů. Nemusíte však dávat nic.

Takto připravené sušenky dejte do trouby a pečte cca 10 minut. Poté plechy vytáhněte a sušenky s papírem z plechu stáhněte.

Opatrně je obracečkou odlepte z papíru (mělo by to jít poměrně snadno) a nechejte vychládnout. No a pak už jen dobrou chuť.

Poznámka
Pokud máte kontaktní gril, můžete kolečka sušenek "upéct" i na něm. Zde však nedoporučuji dávat ovoce ani čokoládu, protože je dobré v průběhu pečení sušenky obrátit.
Mohlo by vás zajímat: