fbpx

Domácí třešňový džem se skořicí a muškátovým oříškem

Už nemusíte kupovat předražené a přeslazené džemy ze supermarketu, ve kterých stejně  ovoce příliš není. Připravte si vlastní, domácí džem z čerstvých třešní. Nezabere příliš času, příprava je jednoduchá a přesně víte, co jste do něj dali. Tento recept je ozvláštněn příjemnou vůní skořice a dalšího koření, které džem vyzvedne na vyšší chuťovou úroveň. 🙂

  • Doba přípravy: 30 minut
Recept na třešňový džem

Ingredience

  • 1 kg vypeckovaných třešní
  • 600 g krystalového cukru
  • 1 lžička kyseliny citrónové
  • 60 g pektogelu (1 a půl balíčku)

Koření

  • 3/4 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • špetka drceného hřebíčku

tresnovy_dzem_3

Postup

1

Třešně vypeckujte, omyjte a část z nich rozmixujte na pyré. Zbytek nakrájejte na malé kousky.

2

Vložte třešně a třešňové pyré do hrnce, přiveďte k varu a nechte přibližně minutu vařit.

3

Poté přidejte půl kila cukru a opět přiveďte k varu.

4

Dále přidejte zbývající cukr promíchaný s pektogelem a kyselinou citrónovou.

5

Vařte dalších 5 minut, poté přidejte koření a ještě horkým džemem naplňte sklenice.

Mohlo by vás zajímat:
džem muškátový oříšek skořice sladké recepty snadné recepty třešně zázvor Snídaně a svačiny Vegetariánské

Zdroj: www.varimesvendy.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře